Spitalul Militar Central asigură recuperarea medicală pentru şase pacienţi răniţi în incendiul din Colectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şase tineri răniţi în indendiul din Colectiv vor face recuperarea la Spitalul Militar FOTO Adevărul
Şase tineri răniţi în indendiul din Colectiv vor face recuperarea la Spitalul Militar FOTO Adevărul

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila asigură recuperarea medicală pentru şase pacienţi răniţi în Colectiv.

„Dintre aceştia, recuperarea se realizează, în regim de internare ambulatorie, pentru cinci cazuri, dintre care patru pacienţi trataţi în unitatea noastră şi externaţi la finalul lunii decembrie 2015 şi unul repatriat în ţară de la o clinică de specialitate din Israel, care a solicitat continuarea tratamentului în SUUMC”, a precizat joi unitatea medicală într-un comunicat de presă.

Pentru toţi cei şase pacienţi, planul de recuperare presupune evaluarea zilnică a stării de sănătate, schimbarea pansamentelor pentru grefele de piele, kinetoterapie, asistenţă nutriţională şi consiliere psihologică.

În regim de internare la pat, recuperarea se realizează pentru pacienta transferată, în data de 7 noiembrie, din Spitalul Militar Central la Clinica AKH din Viena, şi repatriată pe 11 ianuarie pentru continuarea tratamentului.

„Acest caz necesită o atenţie sporită din partea comisiei medicale multidisciplinare, dată fiind starea medicală fragilă, sens în care beneficiază de evaluare zilnică a medicilor specialişti în nutriţie, chirurgie plastică, ATI, boli infecţioase, pneumologie, kinetoterapie şi psihologie”, spun medicii de la Spitalul Militar Central.

Conform comunicatului, la nivelul Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila s-au început, în premieră, procedurile de recuperare medicală prin utilizarea „camerei hiperbare”, instalaţie specială care asigură îmbunătăţirea oxigenării, la nivel celular, ale extremităţilor periferice, fapt ce va accelera procesul de vindecare şi, implicit, o reinserţie socială, rapidă, a pacienţilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite