Sergiu Nicolaescu a murit. Femeile din viaţa regizorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenarist, producător şi actor de film, Nicolaescu nu a avut parte de o familie aşa cum şi-ar fi dorit FOTO Adevărul
Scenarist, producător şi actor de film, Nicolaescu nu a avut parte de o familie aşa cum şi-ar fi dorit FOTO Adevărul

Sergiu Nicolaescu a încetat din viaţă la 82 de ani, însă până la nefericitul moment, a avut o viaţă tumultoasă nu doar pe platourile de filmare, ci şi în plan sentimental. Regizorul a rămas, totuşi, cu un mare regret.

Regizorul a declarat la un moment dat că nu ar putea avea o relaţie cu o femeie de 40 de ani. „Îmi plac cele tinere“, spunea Nicolaescu. Drept dovadă, în 1996, la vârsta de 66 de ani, a întâlnit-o pe Dana Nicolaescu, o adolescentă mai tânără cu 47 de ani. Aceasta a învăţat de la maestru tainele cinematografice, devenind producător de film. Căsătoria lor din 2005 s-a desfăşurat sub semnul discreţiei, iar Dana Nicolaescu a devenit cea mai importantă femeie din viaţa sa, deşi regizorul era la cea de-a treia căsătorie.

Înainte de mariajul cu Dana Nicolaescu, maestrul a mai fost căsătorit de două ori. De prima nevastă, Mariana, s-a despărţit la numai trei luni după nuntă. Cu cea de-a doua nevastă, o pictoriţă de costume pe nume Gabriela, a fost însurat zece ani.

Fiindcă mama era o femeie deşteaptă, nu a pregetat să mă-nveţe respectul pentru doamne, a declarat maestrul pentru revista „Tango“. „Le-am respectat pe toate femeile din viaţa mea, chiar dacă de iubit n-am iubit decât câteva. Le-am iubit pentru frumuseţea, misterul, independenţa lor, le-am iubit pentru că mă iubeau“, a continuat Nicolaescu.

În pofida diverselor relaţii, regizorul a rămas cu un mare regret: nu a avut copii. „Pentru mine n-a existat altceva în viaţă decât filmul. Am reuşit în film, n-am reuşit în viaţa personală, a spus Nicolaescu în 2002.

„Mi-ar fi plăcut să am cinci-sase copii, mă rog... n-am avut... Am o mare admiraţie faţă de familiile care au făcut şi au crescut copii. Nu am căutat să mă realizez printr-o dragoste mare. Câti bărbati pot afirma că au întâlnit dragostea vieţii lor? Îndrăgosteala e una, iubirea, cu totul altceva. Iubirea nu-i distracţie şi nici voluptate, ci un angajament statornic şi o devotiune veşnică.““, a dezvăluit regizorul la vremea respectivă.

Citiţi mai multe despre...

Cauza morţii lui Segiu Nicolaescu

Reacţia lui Alexandru Arşinel

Reacţia lui Mircea Albulescu

Reacţia lui Costel Băloiu

Momente-cheie din viaţa regizorului

Fimele care l-au făcut celebru pe Sergiu Nicolaescu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite