Senatorul PSD Alexandru Cordoş, urmărit penal pentru favorizarea infractorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Alexandru Cordoş este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru favorizarea făptuitorului, după ce ar fi avertizat mai multe persoane că sunt interceptate de procurorii anticorupţie.

Concret, procurorii susţin că în acest dosar există elemente din care rezultă suspiciunea că, în cursul anului 2014, Alexandru Cordoş  a ajutat persoanele cercetate de anchetatori, într-un dosar penal, avertizându-le că le sunt interceptate convorbirile telefonice.

Aceste informaţii le-a aflat de la finul său, ofiţerul de poliţie judiciară Valentin Tătar care, la data faptelor, lucra în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj. 

De altfel, anchetatorii arată că, în legătură cu faptele lui Tătar, la data de 23 iulie 2014, a fost sesizată instanţa de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei pentru săvârşirea a 3 infracţiuni, din care una în forma tentativei, de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Acesta nu a putut fi contactat telefonic, însă PSD Cluj a dat o reacţie oficială: „PSD Cluj a aflat despre învinuirile care i se aduc senatorului Alexandru Cordoş şi consideră că trebuie să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie, un drept fundamental al cetăţeanului. PSD Cluj consideră că senatorul Alexandru Cordoş este o persoană serioasă şi responsabilă care îşi va dovedi nevinovăţia“.

Citiţi şi:

Un comisar-şef la Poliţia judiciară din cadrul DNA Cluj a fost trimis în judecată. A dat informaţii secrete din două anchete ale DNA

DNA: Gheorghe Bunea Stancu şi Florin Mija s-au folosit de funcţii, prejudiciind CJ Brăila

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite