Românii care merg în Italia vor intra în carantină 14 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: APA-EFE
Foto: APA-EFE

Roberto Speranza, ministrul Sănătăţii din Italia, a anunţat, pe Twitter, că cetăţenii români şi bulgari care vor să intre pe teritoriul Italiei vor intra în carantină timp de 14 zile.

”Tocmai am semnat un nou ordin care prevede carantină cetăţenilor care au stat în România şi Bulgaria în ultimele 14 zile. Această măsură este deja în vigoare pentru toate ţările extra UE şi extra Schengen. Virusul nu este învins şi continuă să circule. Din acest motiv încă avem nevoie de precauţie şi atenţie“, anunţă Roberto Speranza.

Este pentru prima dată de la redeschiderea frontierelor în iunie, când Guvernul Italiei a decis suspendarea liberei circulaţii pentru două ţări membre ale Uniunii Europene, România şi Bulgaria. Anterior, Italia, una dintre ţările europene cele mai afectate state de pandemia de SARS-CoV-2, a interzis intrarea în ţară a persoanelor care provin din 16 ţări, toate din spaţiul extracomunitar.

”Conform informaţiilor oficiale comunicate de către autorităţile italiene, persoanelor care sosesc în Republica Italiană şi care în ultimele 14 zile s-au aflat în România sau au tranzitat România li se aplică obligativitatea supravegherii medicale şi autoizolării pentru o perioadă de 14 zile. Sunt exceptaţi de la această măsură membrii echipajelor mijloacelor de transport de mărfuri şi de persoane şi personalul navigant. Măsura se aplică până la data de 31 iulie a.c., când va avea loc o reevaluare”, a transmis Ministerul român al Afacerilor Externe.

Autorităţile italiene au luat această măsură în contextul creşterii semnificative a cazurilor noi de infectare cu COVID-19 în România. Până astăzi, 24 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 42.394 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19)., după ce în ultimele 24 de ore au fost înregistraţi 1.119 noi pacienţi. De asemenea, s-au înregistrat 24 de decese. 

 
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite