România, locul 18 în lume şi 6 în UE la vaccinarea împotriva COVID-19

România, locul 18 în lume şi 6 în UE la vaccinarea împotriva COVID-19

Vaccinare faza a II-a - Institutul Marius Nasta / 18 ian 2021 / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

România ocupă locul 18 la vaccinarea împotriva COVID-19 în lume. La nivelul Uniunii Europene, ţara noastră se află pe locul 6.

Ştiri pe aceeaşi temă

Suntem printre fruntaşii mondiali la vaccinarea împotriva COVID-19. Această situaţie este prezentată de statisticile Bloomberg, în condiţiile în care acestea iau în considerare şi UE, ca entitate, şi ţările membre. Dintre ţările Uniunii Europene România este pe locul 6, scriu jurnaliştii DIGI 24.

Datele luate în considerare pentru România sunt cele din 17 ianuarie şi nu includ cele peste 30.000 de vaccinuri făcute luni.

Aceeaşi statistică arată că pe primul loc se află Statele Unite, cu 14,3 milioane de vaccinuri făcute până acum. Urmează China, cu 10 milioane de oameni vaccinaţi, Uniunea Europeană, cu 5,2 milioane de vaccinuri, şi Marea Britanie, cu 4,3 milioane de oameni imunizaţi.

Dintre ţările UE, pe primul loc este Italia, cu 1,1 milioane de vaccinuri făcute, urmată de Germania, cu peste un milion, Spania, cu aproape 769.000 de oameni imunizaţi, Polonia – 457,303, Franţa – 422,127 şi România, cu 205,060 de oameni vaccinaţi până în 17 ianuarie.

Acest top este făcut pe baza numărului de doze de vaccin care au fost folosite până acum pentru imunizarea populaţiei.

În ceea ce priveşte procentajul locuitorilor vaccinaţi, pe primul loc este Israelul, care a reuşit să imunizeze, 25,9% din populaţie, urmat de Emiratele Arabe Unite, cu 17,5% dintre cetăţeni vaccinaţi. Bahrein a vaccinat 9,5% din populaţie, Marea Britanie – 6,45% iar Statele Unite – 4,36%.

România este printre cele care au imunizat între 1% şi 2% din populaţie, în timp ce multe state nu au ajuns nici la 1%.

Citeşte şi:

UE a început discuţiile despre eventualele certificate de vaccinare pentru călători

Vaccinare într-un pavilion expoziţional de lux: patru centre cu 20 de puncte. Câţi bani s-au investit FOTO

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările