România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare lecţie de prim-ajutor la care au participat 7.402 persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a doborât recordul mondial şi a intrat în Guinness Book cu cel mai mare curs de resuscitare cardiorespiratorie din lume cu 7.402 participanţi.

Dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, a primit din partea reprezentantei Guinness World Records, Ann Orford, certificatul de intrare în Cartea Recordurilor pentru evenimentul organizat pe stadionul Dinamo, potrivit Agerpres.

Societatea de Salvare Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov au iniţiat un demers inedit prin care peste 7.000 de români au învăţat simultan cum să facă resuscitare şi să acorde primul ajutor.

Participanţii au avut la dispoziţie 700 de manechine pe care au exersat şi au făcut demonstraţii, iar alături de ei s-au aflat 700 de instructori care au explicat manevrele. 

Acţiunea s-a desfăşurat cu ocazia împlinirii luna aceasta a 105 ani de funcţionare a Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Desfăşurarea evenimentului a fost supervizată ştiinţific de către Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila". 

"Salvăm vieţi şi intrăm în Cartea Recordurilor" a strâns 7.402 participanţi la cursul de acordare a primului ajutor. 

"Este uimitor că un număr atât de mare de oameni s-a adunat pe stadion pentru a învăţa să acorde primul ajutor", a spus Ann Orford. 

La rândul său, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov le-a mulţumit participanţilor pentru prezenţă şi susţinere. 

"Este un câştig al tuturor românilor, al Serviciului de ambulanţă şi al Societăţii române de ambulanţă", a spus dr. Alis Grasu.

La eveniment au mai fost prezenţi prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. 

Precedentul record a fost stabilit anul trecut în Mexic, în martie, când 6.577 de cursanţi au învăţat simultan procedurile de resuscitare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite