Republica Moldova va acorda ajutoare în valoare de un milion de lei pentru familiile victimelor accidentului SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
accident smurd
accident smurd

Executivul de la Chişinău a decis miercuri acordarea de ajutoare, a căror valoare totală se ridică la 1 milion de lei moldoveneşti (200.334 RON), pentru familiile celor patru victime ale accidentului elicopterului SMURD Iaşi, care s-a prăbuşit săptămâna trecută în localitatea Haragâş, raionul Cantemir, scrie unimedia.md.



 Banii provin din fondul de rezervă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, precum şi din bugetul Guvernului. Fiecare familie va primi un ajutor de 250.000 de lei moldoveneşti, echivalentul a 50.000 de lei, potrivit hotărârii adoptate în sedinţa de miercuri.

De asemenea, guvernul român a aprobat acordarea de ajutoare pentru familiile medicului Mihaela Duma şi pentru cea a asistentului medical Gabriel Dandu, cei doi angajaţi ai SMURD Iaşi care au decedat în tragedia aviatică din Haragâş.

Între timp, fiecare familie va primi din partea executivului român suma de 85.000 de lei.

”Suma totală de 170.000 de lei se asigură din bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice pe anul 2016, iar plata se va efectua de către Agenţia pentru plăţi şi inspecţie socială a judeţului Iaşi”, precizează Guvernul.

Familiile pilotului şi copilotului au primit deja ajutor de la Ministerul Afacerilor Interne al României.

Elicopterrul SMURD Iaşi s-a prăbuşit joi în localitatea Haragâş, din raionul Cantemir, cu patru persoane la bord.

Cei patru membri ai echipajului care şi-au pierdut viaţa în misiune sunt pilotul Doru Gavril, 53 de ani, copilotul - căpitan-comandor Voicu Şocae, 36 de ani, dr. Mihaela Dumea - medic specialist medicină de urgenţă, 39 de ani şi asistentul medical principal Sandu Gabriel, 38 de ani.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat post mortem pe cei patru membri ai echipajului elicopterului SMURD.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite