Răspunsul primit de românul cu numerele de înmatriculare „M*IE PSD“, de la autorităţile suedeze: poate păstra „M*IE“, dar să scoată PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Ştefănescu, românul stabilit în Suedia din cauza căruia s-a iscat un întreg scandal la nivel naţional pentru că a intrat în ţară cu o maşină, pe care scria „M*IE PSD“, a primit răspunsul mult aşteptat de la autorităţile suedeze.  Oficialii i-au spus că nu poate păstra plăcuţele, dar poate face altele pe care să nu scrie PSD. Aşadar, „M*IE“ se acceptă, concluzionează bărbatul.

„Am primit răspuns de la autorităţile suedeze în legătură cu numerele de înmatriculare. Mi s-a comunicat ca nu mi le restituie, dar pot face altele fără sa folosesc cuvântul PSD, deci M*IE se acceptă!“, a scris Răzvan Ştefănescu pe profilul său de Facebook.

În urmă cu o lună proprietarul autoturismului Audi cu numărul M*Ie PSD a rămas fără permis de conducere, dar şi fără plăcuţele de înmatriculare. Răzvan Ştefănescu a fost dus la Brigada Rutieră Bucureşti pentru a i se întocmi dosar penal.

Ambasada Suediei a reacţionat şi a transmis că, potrivit Agenţiei de Transport Suedeze, plăcuţele de înmatriculare personalizate sunt valabile pentru transportul în afara graniţelor Suediei“.

Câteva zile mai târziu Poliţia Română a recunoscut că a gafat impardonabil în cazul şoferului. Concret, instituţia a anunţat că poliţiştii de la Rutieră s-au pripit atunci când au deschis un dosar penal pe numele lui Răzvan Ştefănescu, invocând o prevedere a Convenţiei de la Viena care nu mai era în vigoare încă din 2016. 

O săptămână mai târziu de la incident, procurorii au transmis că au clasat dosarul la propunerea reprezentanţilor Brigăzii Rutiere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite