Profesorii de serviciu din mai multe şcoli au fost verificaţi de poliţiştii bucureşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi profesori aflaţi de serviciu pe şcoală au fost verificaţi de poliţiştii bucureşteni,  în perioada 5-7 iunie 2013, în cadrul unei acţiuni cu caracter preventiv. Controalele desfăşurate la diverse unităţi de învăţămânf fac parte din Planul de Măsuri al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) privind creşterea gradului de siguranţă din unităţile de învăţământ.

În cadrul acestei  acţiuni, poliţiştii au verificat la trei şcoli şi modul în care se achitau de sarcini profesorii aflaţi de serviciu pe şcoală, nefiind descoperite probleme.

 „Într-adevăr, am verificat modul de exercitare a serviciului pe şcoală, însă am făcut acest lucru în colaborare cu directorii unităţii de învăţământ. Domnii profesori au puţin surprinşi de acţiunea noastră, dar, să ştiţi, că semnalul a fost unul pozitiv, în sensul că nu am descoperit probleme“, au precizat pentru adevărul.ro surse din cadrul Poliţiei Capitalei.

„De asemenea, poliţiştii bucureşteni au acţionat pentru prevenirea absenteismului şcolar şi a stopării incidentelor înregistrate în afara unităţilor de învăţământ, unde victime sau autori sunt elevii, în special cei care absentează de la ore, preferând să frecventeze unităţile comerciale aflate în apropierea unităţilor de învăţământ“, se precizează în comunicatul Poliţiei Capitalei.

Astfel, în perioada 22 mai – 06 iunie a.c., poliţiştii bucureşteni din cadrul Serviciului de Ordine Publică au desfăşurat activităţi preventive în aproximativ 500 de şcoli din Bucureşti.

„Activităţile poliţiştilor bucureşteni au fost realizate în beneficiul a peste 10.000 de copii din mediul preşcolar şi preuniversitar, fiind menite a contribui la sporirea gradului de siguranţă în mediul şcolar“, potrivit Poliţiei Capitalei.

Sfaturile poliţiştilor pentru elevi

La rândul lor, poliţiştii de proximitate le-au explicat elevilor că „este periculos să chiulească de la ore şi să-şi petreacă timpul în barurile din preajma şcolilor, unde pot întâlni oameni periculoşi, care, pe de o parte, le-ar putea face rău, iar pe de alta, i-ar putea determina să comită infracţiuni“.

De asemenea, poliţiştii i-au sfătuit pe copii să nu povestească despre lucrurile de preţ pe care le au acasă şi să nu-şi lase cheile la îndemâna nimănui.

Cu aceeaşi ocazie, au fost distribuite peste 2.000 de materiale informative referitoare la siguranţa pe internet, dar şi la prevenirea dispariţiilor şi a delincvenţei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite