Primele Dacia Spring electrice au ajuns la clienţii români. Ce autonomie au maşinile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacia Spring a început să fie livrată clienţilor români FOTO Renault
Dacia Spring a început să fie livrată clienţilor români FOTO Renault

La începutul acestei luni, primii clienţi din România ai modelului electric Dacia Spring şi-au primit vehiculele comandate încă din luna mai, după ce în prealabil au făcut o rezervare achitând 100 de euro.

Pentru aceste vehicule, clienţii au plătit 18.000 de euro, dar jumătate din sumă a fost subvenţionată de stat prin programul Rabla Plus. Oficialii Dacia au confirmat că „livrările au început în prima jumătate a lunii octombrie” şi că „aproximativ 1.600 de vehicule vor fi disponibile pentru livrare în această lună, toate fiind alocate către clienţi cu comenzi ferme”, arată economica.net. În plus, până la finele anului vor fi livrate în România 3.500 de vehicule ecologice.

Practic, Spring va produce o explozie a înmatriculărilor de maşini electrice în România. Dacă avem în vedere că un număr de 874 de maşini electrice au fost înmatriculate în România în primul semestru al acestui an, un mic calcul ne arată că numărul vehiculelelor ecologice înmatriculate de autorităţile române va trece de 5.000, în 2021. Este practic o dublare a livrărilor din 2020.

În varianta de echipare Comfort Plus a modelului, Spring vine cu sistemul Media Nav, aer condiţionat manual, geamuri electrice faţă-spate şi cablu de încărcare tip 2, iar opţional se poate comanda o cuplă de încărcare pentru staţii rapide, pentru preţul de 300 de euro.

Opt zile cu o singură încărcare 

Conform oficialilor companiei, modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure – Procedura armonizată la nivel mondial de testare a autovehiculelor comerciale uşoare), care este compus din 57% conducere urbană, 25% conducere suburbană, 18% conducere pe autostradă.

Mai mult, Spring are o autonomie de 305 kilometri conform ciclului WLTP City, care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat. La o medie zilnică de 40 de kilometri în mediul urban, Spring are o autonomie de aproape opt zile cu o singură încărcare a acumulatorilor care au o capacitate de 26,8 KWh şi care alimentează propulsorul de 33 KW (45 cai-putere). Sigur, această autonomie este influenţată de mai mulţi factori, cum ar fi stilul de condus al şoferului, temperatura exterioară şi nivelul de încărcare a maşinii, dar acest aspect este valabil pentru orice model de pe piaţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite