Preşedintele Klaus Iohannis va promulga vineri legea care permite decontarea tratamentului pe toată durata vieţii victimelor de la Colectiv

Preşedintele Klaus Iohannis va promulga vineri legea care permite decontarea tratamentului pe toată durata vieţii victimelor de la Colectiv

Klaus Iohannis va promulga legea pentru decontarea tratamentului victimelor Colectiv FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri, că va promulga peste două zile, legea care permite decontarea tratamentului pe toată durata vieţii victimelor de la Colectiv.

Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă va promulga legea are prevede că statul roman decontează victimelor Colectiv tratamentul pe toată viata şi a răspuns: ”Pot să vă spun în premieră că vineri, exact când se împlinesc 5 ani, voi promulga legea despre care aţi vorbit, legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”. conform News.ro

 De asemenea, întrebat dacă consideră că s-a schimbat ceva în cei cinci ani de la tragedie şi a precizat: ”Cu siguranţă că lucrurile s-au schimbat şi am învăţat ceva, cel puţin politicienii mai responsabili au învăţat ceva de aici”, potrivit sursei citate.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, n 14 octombrie, un proiect de lege potrivit căruia cheltuielile aferente oricăror tratamente, în ţară sau străinătate, ale persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma evenimentului de la Colectiv, din 30 octombrie 2015, vor fi plătite din bugetul Ministerului Sănătăţii, pe toată durata vieţii acestora.

Într-o scrisoare deschisă către autorităţile statului român, un grup de 15 răniţi în incendiul din Colectiv reclamau că rămân fără sprijin pentru buna desfăşurare a tratamentelor medicale necesare prevenirii înrăutăţirii stării cicatricilor provocate de incendiul care a avut loc în urmă cu cinci ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările