Presa daneză, despre cei doi români bolnavi de COVID transferaţi la un spital din Aarhus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

"Situaţia pandemică din România este gravă, iar spitalele ajung rapid să rămână fără paturi ATI“, scrie site-ul postului danez TV2. „Acesta este motivul pentru care Danemarca a decis să primească pacienţi români”. Olte Thomsen, vicepreşedintele regiunii Iutlanda Centrală, a dezvăluit că autorităţile politice ar fi întrebat despre posibilitatea de a aduce "10-15 bolnavi străini cu forme severe de coronavirus”.

Potrivit site-ului TV2, cel mai vizionat post de ştiri din Danemarca, autorităţile locale ar fi intenţionat să blocheze „între 10 şi 15 locuri pentru pacienţi străini”, dar, până la urmă, au fost puse la dispoziţie doar două, pentru bolnavii români cu forme severe de infecţie.

 "România este puternic lovită de rate mari de infecţie, sistemul de sănătate se află sub presiune, nu mai sunt locuri libere în unităţile de terapie intensivă şi s-au suspendat toate spitalizările pentru intervenţiile chirurgicale neesenţiale”, a explicat, pe Twitter, ministrul sănătăţii de la Copenhaga, Magnus Heunicke.

„Cei doi pacienţi sosiţi de la Bucureşti sunt la de terapie intensivă. Statea lor este foarte gravă, dar beneficiază de cel mai bun tratament”, a declarat medicul Karina Bækby Houborg, şefa secţiei ATI de la Spitalul Universitar din Aarhus.

Vă reamintim că doi pacienţi români infectaţi cu Covid-19 au fost transportaţi sâmbătă, 6 noiembrie, din România în Danemarca, şi au fost internaţi pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar din Aarhus, al doilea oraş ca mărime din Danemarca, după capitala Copenhaga

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite