Percheziţii DNA la Jandarmeria Română. Ancheta vizează fraude la concursuri de avansare în grad

Percheziţii DNA la Jandarmeria Română. Ancheta vizează fraude la concursuri de avansare în grad

Imagine: Facebook / Jandarmeria Română

Procurorii DNA fac, marţi, mai multe percheziţii la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, dar şi la sediile unor inspectorate judeţene. Percheziţiile au loc într-un dosar care se referă la organizarea concursurilor pentru avansarea de la subofiţer la gradele de ofiţer.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, anchetatorii fac cercetări într-un caz în care sunt suspiciuni de fraudă privind desfăşurarea acestor examene, se arată într-un mesaj al Jandarmeriei Române.
 
„Confirmăm efectuarea unor acte procedurale, sub coordonarea procurorului de caz, la mai multe sedii ale unităţilor de Jandarmerie. Instituţia noastră este prima interesată în clarificarea tuturor suspiciunilor legate de organizarea unui concurs de trecere în corpul ofiţerilor şi va pune la dispoziţia organelor abilitate toate datele şi documentele solicitate”, tramnsmite Jandarmeria Română.
 
În această perioadă, în cadrul Ministerului de Interne sunt organizate concursuri pentru toate departamentele şi armele MAI, în scopul de a se reduce deficitul de personal.
 
Până în acest moment nu se ştie de unde a pornit această suspiciune. La aceste examene participă şi sindicalişti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările