Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi, pentru înşelăciuni imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii fac percheziţii pentru destructurarea unui grup infracţional care se ocupa cu înşelăciuni imobiliare FOTO Adevărul
Poliţiştii fac percheziţii pentru destructurarea unui grup infracţional care se ocupa cu înşelăciuni imobiliare FOTO Adevărul

Ofiţerii Poliţiei Capitalei au efectat luni dimineaţă 15 percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi la locuinţele a 22 de persoane suspectate de înşelăciuni imobiliare. Suspecţii ar fi convins o bătrână de 82 de ani, bolnava de Alzheimer, să treacă apartamentul pe numele unuia dintre ei.

Poliţiştii bucureşteni şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 i-au urmărit pe membrii unui grup infracţional format din trei femei şi doi bărbaţi suspectaţi că ar fi convins o femeie de 82 de ani semneze actele de vânzare a imobilului pe care aceasta îl deţinea. Suspecţii au mers cu bătrâna la un birou notarial.

„În fapt, suspecţii, cunoscând că partea vătămată suferă de o afecţiune neuro-psihiatrică de natură să îi afecteze memoria, i-au câştigat încrederea, convingând-o că una din membrele grupării este nepoata sa. Sub acest pretext, presupusa nepoată a avut acces în locuinţa femeii, cu acordul acesteia, ocazie cu care ar fi sustras actele de proprietate ale imobilului”, a precizat Poliţia Capitalei.

Astfel, potrivit sursei citate, una dintre suspecte, după ce a aflat că bătrâna suferă de Alzeimer, s-a prezentat la uşa acesteia şi i-a spus că este nepoata ei. În timpul discuţiei pe care a avut-o cu bătrâna, femeia i-a spus acesteia că în trecut, înainte de a se căsători, pentru ca soţul ei să nu-i ia casa în cazul unui divorţ, şi-a trecut locuinţa pe numele ei. Acum, pentru că "a divorţat", i-a pus în vedere că trebuie să-i returneze casa. Bătrâna a fost de acord şi s-a dus la notariat împreună cu membrii grupării, unde a renunţat la apartamentul pe care îl deţinea în Sectorul 1. 

Poliţiştii au mandate de aducere pentru 22 de persoane. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite