Pedeapsa lui Astărăstoae pentru votul medicilor PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase medici parlamentari care au votat împotriva moţiunii depuse de PSD vor fi excluşi din comisiile şi structurile de conducere ale Colegiului Medicilor din România (CMR), a anunţat preşedintele organizaţiei, Vasile Astărăstoae (foto).

Şeful CMR a declarat că decizia aparţine Consiliului Naţional al organizaţiei după ce s-a constatat că şase dintre cei 18 medici - parlamentari au votat pentru tăierea salariilor bugetarilor şi, implicit, şi ale doctorilor cu 25%. Preşedintele Colegiului a refuzat să spună cine sunt cei şase vizaţi, deşi se ştie că moţiunea a fost respinsă mai ales de parlamentarii PDL.

Întrebat care este articolul de lege în baza căruia a aplicat o pedeapsă profesională unor membri care au dat un vot politic, preşedintele CMR n-a menţionat unul anume, ci a invocat „regulile de colegialitate din Codul deontologic şi Jurământul lui Hipocrate". „Dacă legea îmi permitea, i-aş fi dat afară, dar nu pot decât să cer structurilor din teritoriu să‑i excludă din comisii şi din funcţiile de conducere, cu care oricum erau incompatibili ca parlamentari", a declarat Astărăstoae.

De cealaltă parte, parlamentarii care sunt vizaţi de decizia conducerii CMR s-au revoltat. Senatorul PDL Liviu Câmpanu, medic de familie de profesie, este de părere că decizia CMR este ilegală şi imorală, iar „Colegiul are destui bani, nu face nimic pentru medici dar face politică". „Singura activitate a Colegiului Medicilor este de a-i proteja pe medicii aflaţi în culpă medicală şi de a-i scoate basma curată", a spus Câmpanu.

Şerban Rădulescu, un alt senator PDL, a declarat şi el că „îl voi acţiona în judecată pe domnul Astărăstoae imediat ce voi primi o eventuală decizie privind excluderea mea din organizaţia profesională a medicilor".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite