Patru ofiţeri din dosarul de corupţie „Rutiera“ sunt cercetaţi de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru ofiţeri din dosarul de corupţie „Rutiera“ sunt cercetaţi de DNA
Patru ofiţeri din dosarul de corupţie „Rutiera“ sunt cercetaţi de DNA

Ofiţerii Cristian Nechifor, Adrian Ciopraga, Gabriel Doban şi Radu Pârvu au ajuns în atenţia procurorilor Departamentului Naţional Anticorupţie. La fel ca cei 14 colegi, de grad inferior, trimişi în judecată zilele trecute, superiorii vor fi cercetaţi pentru infracţiuni de corupţie. Cei patru ofiţeri ar fi intervenit şi ei pentru ca anumite cunoştiinţe să nu fie sancţionate pentru greşelile din trafic.

  • Lista ruşinii din dosarul de corupţie de la Poliţia Rutieră
  • Nume grele în interceptările din "dosarul corupţiei de la Rutieră"
  • Un preot a cerut poliţiştilor de la Rutieră „să ierte păcatele” unui student care merita dosar penal
  • Acuzaţii noi în dosarul de corupţie de la Poliţia Rutieră din Iaşi
  • Nepoata fostului şef al SRI, consilierul local Ioana Timofte, apare în dosarul de corupţie de la Rutieră


       Procurorii anticorupţie vor analiza mai multe interceptări telefonice cu discuţii compromiţătoare ale ofiţerilor. În cazul inspectorului Nechifor, procurorii au reţinut că a intervenit pe lângă colegul său Răzvan Marciuc pentru ca acesta din urmă să nu aplice legea împotriva lui Mihai Valeriu, patronul restaurantului Bolta Rece. Acesta fusese prins pe 27 septembrie 2008 de aparatul radar cu o viteză de 65 de km/h, în localitatea Vulturi. Pe 14 noiembrie, acelaşi Marciuc îl ajută pe Nechifor, la cererea acestuia, şi nu-l sancţionează pe Ionuţ Păuleţ, prins de radar în localitatea Podu Iloaie cu 108 km/h. În ambele cazuri, Nechifor şi-a sunat colegul de pe telefonul din biroul de la SPR Iaşi.


       Numele inspectorului Adrian Ciopraga apare într-o discuţie interceptată de procurori, între agenţii Vănel Carp şi Costică Bulancea. La un moment dat, acesta din urmă spune că a fost sunat de inspector şi l-a rugat să intervină pentru o cunoştinţă. Acesta îi spune lui Vănel că Ciopraga i-a spus că şi el îi „rezolvase unu’“ cu câteva zile în urmă.
Colegul Doban, a ajutat şi el vitezomani

        Potrivit procurorilor, subinspectorul Gabriel Doban, l-a sunat pe 20 septembrie pe acelaşi Răzvan Marciuc, căruia i-a cerut să nu aplice legea faţă de Nicolae Atamaniuc, prins în localitatea Cotu Morii cu 78 de kh/h.  Iniţial, Marciuc îl sancţionase cu 200 de lei şi 3 puncte penalizare. În urma intervenţiei, susţin procurorii, peste suma amenzii s-a înscris în fals „avertisment“.

        Nici subinspectorul Pârvan, mai arată oamenii legii, nu a stat deoparte când o cunoştinţă prinsă pe picior greşit în trafic, a avut nevoie de ajutor. Potrivit procurorilor, acesta i-a cerut agentului Lucian Munteanu să nu predea conform normelor legale un proces verbal de contravenţie întocmit pe numele lui Ionuţ Găină.




Fostul prefect a pus o "vorbă bună" pentru un agent

Anchetatorii spun că Marius Bodea l-a ajutat pe agentul Vănel Carp să se transfere de la Rutieră la Serviciul Permise Auto, imediat după ce procurorii au demarat cercetările la Rutiera ieşeană. Vănel Carp a fost sunat pe 8 septembrie 2008 de către Bodea. Discuţia a fost interceptată de procurori. „Te duci astăzi să-l cauţi pe Minea şi vezi că am vorbit cu el, ca să te transfere la noi, aici, da?... Nu i-am spus despre ce-i vorba, ca să nu... Te duci şi îi spui că m-a trimis domnul prefect şi că tu eşti cel care vrea să se transfere de la Rutieră la Înmatriculări“, i-a spus Bodea lui Carp. Fostul prefect a refuzat să facă vreun comentariu referitor la interceptarea realizată de anchetatori.„ Nu am nimic de comentat şi nu ştiu despre ce este vorba“, a declarat Marius Bodea.

CITEŞTE DESPRE ALTE CAZURI DE POLIŢIŞTI CORUPŢI SAU IMPLICAŢI ÎN DOSARE SUSPECTE LA:

Timişoara: Un poliţist condamnat la 2,5 ani cu suspendare pentru corupţie s-a întors în Poliţie

VIDEO Mortul, vinovat într-un accident în care a fost implicată fiica unui poliţist de la „Doi ş’un sfert”

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite