Nuţu Cămătaru rămâne în arest, a decis Înalta Curte

Nuţu Cămătaru rămâne în arest, a decis Înalta Curte

Ion Balint (centru, plan secund) FOTO Mediafax

Ion Balint, cunoscut ca Nuţu Cămătaru, judecat alături de alţi 53 de membri ai clanurilor Cămătarii şi Sportivii, rămâne în arest, a decis definitiv, vineri seară, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a admis contestaţia procurorilor faţă de punerea acestuia în libertate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel Bucureşti aprobase, anterior, o cerere prin care Nuţu Cămătaru solicita judecarea în stare libertate. Parchetul instanţei supreme a atacat însă decizia Curţii de Apel, iar contestaţia procurorilor a fost admisă.
 
Mai precis, instanţa supremă a casat, în parte, decizia Curţii de Apel şi a decis, la rejudecare, ca Nuţu Cămătaru să rămână în arest.
 
În acest dosar, Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Bucureşti au trimis în judecată 54 de inculpaţi, printre care Ion Balint, Vasile Balint (zis Sile Cămătaru) şi Cristian Radu Roşca.
 
Fraţii Balint au fost arestaţi preventiv în 23 februarie 2013. În 12 noiembrie 2013, Sile Cămătaru a fost eliberat, dar are interdicţie de a părăsi Capitala.
 
Grupările infracţionale organizate Cămătarii şi Sportivii erau specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă - şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept, potrivit DIICOT.
 
Din probele administrate în dosarul penal instrumentat de procurorii DIICOT rezultă că activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale.
 
Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008 - 2012, în spaţiul public, membrii celor două grupări rivale au provocat conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în Capitală, situaţii ce au avut drept consecinţă directa punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a mai multor persoane.
 
Procurorii DIICOT au documentat şi un alt aspect al activităţii infracţionale a inculpaţilor, aceştia fiind suspectaţi că au săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în material acordării şi recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă, se mai arată în documentul citat.
 
Dosarul se judecă la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Citeşte şi:
 
 
Fraţii Nuţu Cămătaru şi Sile Cămătaru au fost trimiţi din nou în judecată într-un dosar de şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav. Alături de aceştia au mai fost trimişi în judecată şi alţi 52 de interlopi printre care şi liderul clanului „Sportivilor”, Radu Roşca.
 
 
Liderii celor mai temute clanuri de interlopi din Bucureşti şi Ilfov, „Cămătarii“ şi „Sportivii“, dar şi o parte dintre „locotenenţii“ acestora au ajuns din nou după gratii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: