Noul şef al Poliţiei Române, Ioan Buda, învestit în funcţie. Cătălin Ioniţă s-a întors la DGA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul şef al Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestor general Ioan Buda, a fost învestit în funcţie, joi, de către ministrul Carmen Dan, potrivit unui comunicat al Ministerul Afacerilor Interne. Recent demisionarul Cătălin Ioniţă s-a întors la Direcţia Generală Anticorupţie unde şi-a câştigat postul de şef prin concurs.

Ioan Buda îl înlocuieşte pe Cătălin Ioniţă, care marţi a cerut încetarea împuternicirii în funcţia de inspector general al IGPR din motive personale. 

Miercuri, Ioniţă s-a prezentat la DNA, unde a afirmat că a fost citat în calitate de suspect.

MAI precizează că fost şef al IGPR Cătălin Ioniţă a revenit pe funcţia câştigată prin concurs, de şef al Direcţiei Generale Anticorupţie. Potrivit prevederilor legale, un poliţist poate fi eliberat dintr-o funcţie ocupată prin concurs în cazul în care pe numele său a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi dobândeşte calitatea de inculpat. Ministerul Afacerilor Interne a preizat că nu a primit încă nicio informare oficială cu privire la punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva fostului şef, Cătăln Ioniţă.

„În acest moment, Ministerul Afacerilor Interne nu a primit nicio informare oficială de la vreo instituţie a statului cu privire la punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva acestuia. Astfel, în acest moment, Ministerul Afacerilor Interne nu este în situaţia legală care să permită schimbarea domnului chestor principal Cătălin Ioniţă din postul de director general al Direcţiei Generale Anticorupţie. Acest lucru se poate face numai la solicitarea acestuia. De asemenea, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se mai arată în comunicatul MAI.

Ioniţă este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii în formă continuată, fapte pe care le-ar fi comis în perioada în care era şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 1.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite