Noi proteste în Capitală. „Fără paşaport de vaccinare!“ Manifestaţiile au continuat şi după ora 20:00 VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Mediafax
Foto Mediafax

Mai mulţi simpatizanţi AUR s-au adunat sâmbătă, la Piaţa Universităţii, unde a fost prezent şi liderul formaţiunii George Simion, dar şi în alte zone din Bucureşti, pentru a protesta faţă de restricţiile impuse în contextul pandemiei.

UPDATE 21:35 Ultimele persoane care se mai aflau la protest au părăsit perimetrul asigurat de Jandarmerie.

UPDATE 21:10 Cei rămaşi la protest, maximum 100 de persoane, au aprins candele, potrivit Libertatea.

UPDATE 20:00 Protestatarii au ajuns în faţa Palatului Cotroceni. Mulţi dintre manifestanţi nu poartă masca sanitară de protecţie. Ei cer demisia preşedintelui Klaus Iohannis, a ministrului Sănătăţii şi a secretarului de stat Raed Arafat.

Unii au icoane în mâini, allţii au pancarte cu mesaje împotriva autorităţilor sau împotriva ”Big Pharma”.

Fiind trecut de ora 20:00, manifestanţii încalcă interdicţia de circulaţie pe timp de weekend. Până în momentul de faţă, Jandarmeria nu a anunţat aplicarea vreunei amenzi.

UPDATE 18:50 Manifestanţii au plecat spre Palatul Cotroceni.

UPDATE 18:10 Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, a explicat că există o autorizare până la ora 19.30 pentru o manifestaţie în Piaţa Leu, din apropierea Palatului Cotroceni. Grupurile s-au reunit în Piaţa Victoriei.

GALERIE FOTO

UPDATE 17:50 Protestatarii din Piaţa Universităţii, aproximativ 1.000 de persoane, au plecat spre Piaţa Victoriei, unde se află şi alte persoane. Marşul a ocupat prima bandă de circulaţie. „Fără obligativitatea vaccinării, fără paşaport de vaccinare”, scrie pe un banner al protestatarilor, potrivit Libertatea.

Ştirea iniţială:

De asemenea, şi la Piaţa Victoriei s-au adunat aproximativ 150 de manifestanţi, sosiţi din ţară cu autocarele şi care vin din zona Bucur Obor, în marş, către centrul Capitalei.

”Oameni de AUR prezenţi astăzi la protestele împotriva restricţiilor impuse de un guvern criminal şi pentru autostrăzile A7 şi A8”, a scris pe Facebook George Simion, postând şi o imagine din Piaţa Universităţii şi una de la manifestaţia pentru autostrăzi în zona Moldovei.

Protestatarii de la Piaţa Universiatăţii au drapele tricolore şi afişează un banner pe care scrie ”Libertate”, potrivit News.ro.

În Piaţa Victoriei sunt mai puţini manifestanţi cu drapele, însă lor li se alătură oameni veniţi din ţară cu autocarele şi care apoi eu venit în marş în Piaţa Victoriei.

Până sâmbătă după masă au sosit trei autocare, în zona Bucur Obor din Capitală, iar circa 150 de persoane se pregăteau să meargă către Piaţa Universităţii, potrivit Antena 3.

VIDEO Simpatizanţii AUR s-au strâns în Piaţa Universităţi pentru a protesta faţă de restricţii

Cei sosiţi cu autocarele, afirmă că sunt din Iaşi şi Bacău, au drapele, cruci şi icoane. Unii dintre ei declară că îşi vor înapoi ”dreptul de a respira liber” şi revenirea la viaţa normală. 

"Am venit să ne cerem dreptul la libertate! Ni se încalcă dreptul de a respira liber, dreptul de a oxigena creierul cu oxigenul pe care ni la dat Dumnezeu. Nimeni nu ne poate îngrădi libertatea de a trăi. Sunt nişte măsuri absurde. Avem cu noi un doctor care este total împotriva acestor restricţii care se iau şi te impun şi care nu au nici o bază ştiinţifică", spune un protestatar, conform sursei citate.


FOTO Facebook/George Simion

proteste aur foto facebook george simion
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite