Ministrul Muncii: Prostituţia trebuie legalizată în trei, cinci sau şapte ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu
Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat că legea prostituţiei nu este una dintre priorităţile instituţiei, dar la un moment dat, "în trei, cinci sau şapte ani", cea mai veche meserie din lume va trebui să intre în legalitate.

În cadrul Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor, deputatul Cristina Pocora l-a întrebat, astăzi, pe ministrul Muncii despre situaţia prostituţiei. Lăzăriul a atras atenţia că legea prostituţiei nu este una dintre priorităţile ministerului, dar a recunoscut că trebuie să vină un moment în care această practică să intre în legalitate.

Citeşte şi:
Legalizarea prostituţiei a fost respinsă / Prigoană: "Avem o jenă comunistă să vorbim despre sex"

"Legalizarea prostituţiei nu este printre priorităţile ministerului. (...) Poate ar trebui să vină o iniţiativă din Parlament (...) Dar, la un moment dat, cred că va trebui să facem asta, în trei ani, în cinci sau şapte ani", a declarat Sebastian Lăzăroiu, scrie ziare.com.

Ministrul Muncii, fost consilier al lui Traian Băsescu, a motivat necesitatea aceste legalizări prin scăderea incidenţei traficului de fiinţe umane în ţările care au făcut acest pas.

Lăzăroiu a atras atenţia asupra raportului Departamentului de Stat al SUA care arată că există chiar doi politicieni de vârf implicaţi în traficul uman. "S-ar putea ca legalizarea să nu rezolve problema politicienilor, dar să reducă incidenţa traficului", a adăugat Lăzăroiu.

Actualul ministru al Muncii a mai vorbit, recent, despre legalizarea prostituţiei. Invitat la un post de televiziune, el a afirmat că majoritatea românilor sunt de acord un un astfel de proiect.

Camera Deputaţilor a respins marţi, 21 iunie, propunerea legislativă privind exercitarea activităţilor cu caracter sexual autorizate, iniţiată de deputatul PDL Silviu Prigoană. În luna martie a acestui an, şi Senatul a respins legalizarea prostituţiei, dar au recunoscut că fenomenul necesită să fie reglementat în România. În timp ce Biserica Ortodoxă susţine că o asemenea lege "ar putea încuraja destrăbălarea şi desfrâul", senatorii admit că "fenomenul nu poate fi ignorat", dar că aceasta nu echivalează cu o legalizare a lui.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite