Ministrul Mediului: Am iniţiat consultări cu privire la atacurile de urşi în Ţinutul Secuiesc pentru a discuta despre modificarea legislaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avem o responsabilitate enormă şi trebuie să luăm împreună, în mod raţional, cele mai bune decizii în această temă", a explicat ministrul Mediului Foto: Arhivă
Avem o responsabilitate enormă şi trebuie să luăm împreună, în mod raţional, cele mai bune decizii în această temă", a explicat ministrul Mediului Foto: Arhivă

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat luni că a început consultările cu primarii Ţinutului Secuiesc şi cu reprezentanţii asociaţiilor de vânătoare şi organizaţiilor de fermieri, pe tema atacurilor urşilor agresivi.

„Am iniţiat o serie de consultări cu privire la atacurile de urşi din ultimele zile în Ţinutul Secuiesc cu toate organizaţiile şi instituţiile direct implicate în această zonă pentru a discuta despre modificarea legislaţiei care ar da posibilitatea autorităţilor locale - ca prin sedare sau împuşcare - să poată să intervină în maximum 24 de ore de la sesizarea unui atac", a precizat Tanczos Barna, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

El a menţionat că, de la ora 18, se va întâlni cu primarii din Ţinutul Secuiesc, asociaţiile de vânătoare şi organizaţiile de fermieri. 

"Avem o responsabilitate enormă şi trebuie să luăm împreună, în mod raţional, cele mai bune decizii în această temă", a explicat ministrul Mediului.

De altfel, în ultimele zile, doi bărbaţi din judeţul Harghita au fost atacaţi de urşi, fiind răniţi. Primul atac a avut loc vineri, un bărbat de 54 de ani fiind atacat la ferma sa şi suferind multiple leziuni toracice, dar şi la nivelul capului şi feţei. El a fost operat timp de şase ore la Spitalul din MIercurea Ciuc. â

Duminică, un alt bărbat, de 53 de ani, din Căpâlniţa, a fost atacat de un urs când verifica gardul electric din zona unde are animale. Şi el a fost dus la spital, fiind operat. Este al doilea atac din judeţ în ultimele 48 de ore, după ce, vineri, un alt bărbat a ajuns la spital în stare gravă.

Ministrul Mediului spunea într-o intervenţie la Digi24 duminică seara că e nevoie de intervenţii prompte şi că „soluţiile magice trâmbiţate de unii agenţi iresponsabili” (aluzie la activiştii de mediu), nu apără întotdeauna omul.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite