Ministrul Justiţiei: Toate datele indică o reconfirmare a Laurei Kovesi la şefia DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat vineri seara că toate datele converg spre o reconfirmare a Laurei Kovesi în fruntea DNA, având în vedere rezultatele obţinute de instituţie în mandatul acesteia.

''Funcţia devine vacantă la mijlocul lunii mai. Legea prevede posibilitatea reînvestirii. Mă gândesc că e absolut logic ca cineva care a avut rezultate care sunt cunatificabile, statistice, reiesc din bilanţul anual, trebuie să nu fim ipocriţi şi să ne jucăm de-a procedura. Aştept bilanţul DNA. Toate datele de pânâ acum mă determină să cred că ceea ce am de făcut e un lucru simplu: să aplic legea şi să reînvestesc pe procurorul şef", a spus ministrul la B1TV.

Ea a subliniat că meritele DNA sub conducerea Laurei Kovesi sunt recunoscute la nivel internaţional, fiind ''un reper în funcţionarea instituţională în materie de sistem judiciar în România".

O poziţie similară a avut şi preşedintele Klaus Iohannis miercuri, într-un interviu la TVR. ''În esenţă, după ce se termină primul mandat al unui procuror-şef sau a unui procuror general există varianta de procedură nouă, de la zero sau există varianta reconfirmării în funcţie, adică ministrul Justiţiei să propună aceeaşi persoană care pe urmă să fie reconfirmată, numită de preşedinte. Aici la DNA trebuie să spun că nu sunt eu acela care va confirma sau nu că se doreşte o reinvestire, dar pe de altă parte trebuie să fiu foarte sincer. Rezultatele obţinute de DNA, care sunt văzute, sunt lăudate şi de noi şi de alţii, cu siguranţă ne duc cu gândul la posibilitatea destul de avansată a reconfirmării'', a declarat şeful statului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite