Miliardarul Ioan Niculae, eliberare condiţionată surprinzătoare din Penitenciarul Găeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omul de afaceri Ioan Niculae

Judecătoria Găeşti a decis astăzi eliberarea condiţionată a miliardarului Ioan Nicuale, decizia este cu recurs. Omul de afaceri Ioan Niculae, condamnat în 2 aprilie la doi ani şi jumătate de închisoare în doarul "mită la PSD"

Potrivit unor surse judiciare, Comisia de eliberări condiţionate din penitenciarul Găeşti a trimis aseară Judecătoriei raportul în care se recomanda eliberarea miliadarului. Procesul a  primit iniţial primul termen de judecată pe 25 noiembrie, dar completul l-a preschimbat pentru astăzi, mai puţin de 24 de ore.

Totul după ce pe 22 septembrie 2015, magistraţii Tribunalului Dâmboviţa au respins ca nefondată, contestaţia formulată de Ioan Niculae la decizia din 31 august a Judecătoriei Găeşti. Atunci, Judecătoria i-a respins omului de afaceri cererea de eliberare condiţionată.Sursele citate au explicat că printre motivele aduse în plus de Comisia de elieberări condiţionate ar fi „activtăţile recreative şi fotbalistice”.
 

Ce spuneau judecătorii

În motivarea deciziei din 31 august, magistraţii Judecătoriei Găeşti arată că omul de afaceri Ioan Niculae nu a fost eliberat condiţionat deoarece perioada scurtă petrecută în închisoare nu a convins instanţa că s-a îndreptat.
Magistraţii au motivat că Ioan Niculae îndeplineşte doar una dintre condiţiile eliberării condiţionate, astfel că nu poate fi admisă solicitarea sa de eliberare condiţionată.
"Concluzionând, potrivit articolului 59 si următoarele Cod penal (1969), pentru a putea beneficia de liberare condiţionată condamnatul trebuie să îndeplinească două condiţii: (1) să execute o perioadă minimă din durata pedepsei şi (2) să dea dovezi că s-a îndreptat şi se poate integra în societate", se arată în motivare.
 

Condamnarea

În 2 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe patronul grupului S.C. Interagro S.A. Ioan Niculae, la doi ani şi şase luni de închisoare în doarul "mită la PSD". În acelaşi dosar au fost condamnaţi Gheorghe Bunea Stancu, la trei ani de închisoare, Gheorghe Teodorescu şi Viorel Bărac, la doi ani şi şase luni cu executare.
Procurorii arătau, în rechizitoriu, că în cursul anului 2009 Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite