Măturătorii din Bârlad, în grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

împreună cu şeful Serviciului Salubritate, Constantin Bobeică.Ieri dimineaţă, când au "purces" la verificarea curăţeniei străzilor din municipiul Bârlad, edilii au avut surpriza să

împreună cu şeful Serviciului Salubritate, Constantin Bobeică.
Ieri dimineaţă, când au "purces" la verificarea curăţeniei străzilor din municipiul Bârlad, edilii au avut surpriza să constate că nicio stradă din oraş nu era măturată. Au cerut imediat explicaţii de la directorul RAGCL Bârlad, Vladimir Odochia, şi au aflat că regia bârlădeană, sub "patronajul" căreia se află şi Serviciul de Salubrizare al oraşului, se confruntă cu o grevă a măturătorilor. Aceştia au refuzat să mai iasă pe străzi, în noaptea de 18/19 iulie, pentru a face curăţenie. Conflictul spontan declanşat de măturătorii angajaţi la salubrizare are la bază o solicitare pe care edilii bârlădeni o găsesc întemeiată: schimbarea celor doi controlori, Dorinel Dumitru şi Ionel Paiu, care se pare că au dat dovadă de exces de zel în controalele efectuate în nopţile în care s-a făcut curăţenia oraşului.
Măturătorii bârlădeni au şi un lider de sindicat, Nicolae Apostu, care a făcut cunoscută listă cu revendicările greviştilor. Lista cuprinde următoarele solicitări: o mărire de salariu cu 30% şi tichete de masă, opt zile libere pe lună şi sâmbăta şi duminica plătite separat, normative clare în fiecare sector, înştiinţarea băncilor pentru ca şi măturătorii să poată face împrumuturi, acordarea de sporuri, echipamente de lucru şi schimbarea locului de adunare pentru efectuarea prezenţei.
Cert este că măturătorii bârlădeni au fost ascultaţi de conducerea Primăriei Bârlad, în special de către viceprimarul Adrian Solomon, cel care le-a dat atâta bătaie de cap la începutul mandatului, fiind extrem de exigent în ce priveşte calitatea serviciului efectuat de către măturători. În urma discuţiilor avute cu liderul de sindicat Apostu şi cu greviştii, viceprimarul Solomon a "stins" starea conflictuală, a promis rezolvarea unora dintre revendicări şi, mai ales, i-a schimbat pe cei doi supraveghetori contestaţi de grevişti, în locul lor urmând să supravegheze lucrările de curăţenie însuşi viceprimarul, împreună cu Constantin Bobeică, şeful cel mare al Serviciului de Salubrizare din cadrul RAGCL Bârlad.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite