„Marş pentru viaţă“, sâmbătă, în 500 de localităţi din România şi R. Moldova. În Bucureşti, manifestaţia începe din Parcul Unirii. Restricţii de circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manifestaţia anuală „Marş pentru viaţă” are loc, sâmbătă, în 500 de localităţi din România şi Republica Moldova. În Bucureşti, participanţii se vor strânge, începând cu ora 11.00, în Parcul Unirii şi vor pleca spre Parcul Tineretului. Brigada Rutieră a Capitalei anunţă că deplasarea se va face pe prima bandă de circulaţie.

Potrivit organizatorilor, ediţia din 2019 a ”Marşului pentru viaţă” se desfăşoară sub motto-ul ”Unic din prima secundă” şi va avea loc în peste 500 de localităţi din România şi Republica Moldova.

În Bucureşti, ”Marşul pentru viaţă”este organizat de Asociaţia ”Studenţi pentru viaţă”.

”O statistică incompletă spune că în perioada ianuarie-septembrie 2018, în România au fost avortaţi 44.000 de copii, în timp ce în 2017 în Republica Moldova au fost avortaţi 12.025 copii. 42 de milioane de copii au fost avortaţi în întreaga lume în anul 2018. Dar şi statistica aceasta este incompletă, căci sunt atâtea locuri, din Vest şi Est, din Nord şi Sud, în care copiii nenăscuţi nu contează nici măcar pentru o statistică. Mai mult de 1 miliard de oameni au fost avortaţi din 1918 până în prezent”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei.

În Bucureşti, adunarea participanţilor va începe la ora 11.00, în Parcul Unirii. La ora 12.00, se va pleca pe traseul Parcul Unirii – Parcul Tineretului. Aici invitaţii vor ţine discursuri şi va avea loc concertul ”Live for Life 2019”.

La eveniment vor lua cuvântul reprezentanţii mai multor organizaţii, dar şi Ozana Barabancea, Manuela Hărăbor şi Cătălin Ivan.

Concertul ”Live for Life”se va desfăşura de la ora 13.00, este susţinut de Robert Patai şi Dumitriţa Siniţa şi prezentat de Ioana Picoş.

Pentru buna desfăşurare a manifestării, Brigada Rutieră a Capitalei a instituit restricţii de circulaţie. 

Marşul se va desfăşura între orele 12.00 – 13.00, pe traseul: Parcul Unirii – Aleea de ieşire dinspre Bd. Unirii – Str. Bibescu Vodă – Bd. Dimitrie Cantemir – Parcul Tineretului, zona Cafeneaua Actorilor, pe aleile betonate.

”Deplasarea se va face pe banda I de circulaţie a sensului de deplasare Parcul Unirii – Parcul Tineretului. Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor şi solicită conducătorilor de autovehicule să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate; să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate; să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de pietoni; să respecte semnalele poliţiştilor rutieri”, a transmis Brigada Rutieră.

Sursa citată solicită ietonilor să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate trecerii, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite