Articol publicitar

Maria Casandra Hauşi, ambasadoare a doinei româneşti, pe scena Roots Revival România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Casandra Hauşi, purtătoare de seamă a doinei româneşti, ucenică a şcolii înalte de muzica din Cluj şi laureată a Marelui Premiu şi a Trofeului "Maria Tănase" va urca pe scena Roots Revival România, alături de 7 artişti din 7 ţări, într-un turneu naţional în 10 oraşe, inspirat de Maria Tînase.

Maria Casandra Hauşi s-a născut în Baia Mare, Maramureş. A prins de la bătrânii locurilor meştesugul fără vârstă al "horilor în grumaz" şi a marcat şi celebrat intrarea Doinei în Patrimoniul Imaterial Unesco în 2009, prin lansarea unui album de muzică tradiţională. Maria Casandra Hauşi este una dintre cele doar 15 interprete reprezentative pentru diferitele tipuri de doina. Despre acest gen muzical, pe care l-a făcut cunoscut prin turnee în străinatate, Maria Casandra Hauşi mărturiseşte că este universul fără margini unde şi-a găsit casa.

Incursiunea Roots Revival aduce împreună improvizaţia de jazz, temele folclorice din ţările de origine ale muzicienilor şi compoziţii originale.

Turneul Roots Revival România, „Colors of Maria”, susţinut de Sensiblu, va debuta la Craiova pe 23 septembrie, şi se va încheia la Bucureşti pe 12 octombrie, după ce va încânta spectatorii din cele mai importante 10 oraşe din România. Biletele pot fi achiziţionate în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite