Luarea înapoi a României

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
„A sosit momentul ca românii să-şi ia ţara înapoi!“
„A sosit momentul ca românii să-şi ia ţara înapoi!“

Mistificarea istoriei pare să-i fi schilodit pe români, îndeosebi sub ceauşism, mai rău chiar decât devastările şi crimele în masă ale comunismului iniţial, adus pe tancuri ruseşti.

Căci primele au ucis corpuri, lăsând mult timp spiritul naţiunii intact. În schimb naţional-comunismul i l-a intoxicat grav, sluţindu-l irecognoscibil.

A devenit un truism că democraţia românească e în buza hăului şi agonizează, dacă încă n-a murit, sacrificată pe altarul scăpării de gratii a infractorului şef al PSD. Dar România tridimensională, a lui Dragnea, Dăncilă şi Daea, se poate lăuda şi cu noutăţi.

Astfel, la aspectele mai vechi ale catastrofei, ale faptului că, în interesul hoţilor, s-a comis crima punerii pe butuci a independenţei justiţiei, iar premierul a confundat, grotesc, capitale din Balcani, confirmând că România e condusă de analfabeţi, s-a adăugat altul, mai tragic. El vizează mutilarea sufletului românilor prin mistificarea istorică, prezentă în impardonabila mândrie a unui ministru al agriculturii, ca Petre Daea, care, vorbind de porci, se făleşte, aproape ca Himmler, în 1943, cu rigoarea exterminărilor de la Auschwitz. Incredibil, dar adevărat.

Fie şi involuntar, comparaţia lui Daea îi echivalează, implicit, pe evreii omorâţi în capitala genocidului nazist, cu suinele sacrificate pentru a se opri pesta porcină. Şi, tot implicit, pe veterinarii omorând porci bolnavi cu medicii principalei fabrici hitleriste a morţii, asasinând industrial poporul lui Isus.

Ultimele nefăcute s-au produs în România triDaemensională. Şi-anume, la televizor. La Antena 3, în prezenţa unui jurnalist care nu s-a arătat defel uimit, uluit, şocat de această enormitate, cum ar fi fost firesc. Această comparaţie grotescă, absurdă, inumană nu l-a mirat defel. Ca atare, nu l-a contrazis pe ministru, arătându-se în schimb şi el mândru, în contextul creat de Daea, de realizările „bugetarilor“ ucigaşi radicali de porci. Aici s-a ajuns. Ce facem? Tolerăm, de mila prostului şi compasiune pentru neomenia analfabeţilor în funcţia de ministru şi de jurnalist această deraiere cumplită? 

O admitem chiar ştiind că afectează serios nu doar imaginea guvernului României şi a presei, ci, mai grav, înţelegerea istoriei proprii şi europene?

Sau cerem imperativ demiterea grabnică a inşilor care şi-au demonstrat incapacitatea de a conduce ţara şi de a o informa corect şi civilizat, întrebându-ne, totodată, oare cum s-a ajuns aici? În acest context nu e suficientă demisia unui Daea. Ci şi sancţionarea jurnalistului care l-a lăsat să derapeze vesel, împreună cu telespectatorii, către barbarie. Căci neştiinţa nu e, în acest context, o circumstanţă atenuantă. E parte a problemei şi, deci, agravantă.

Tolerăm, de mila prostului şi compasiune pentru neomenia analfabeţilor în funcţia de ministru şi de jurnalist această deraiere cumplită?

Mi se pare evident că la această alunecare în subsolul mocirlos al necivilizaţiei au contribuit prejudecăţi persistente legate de istoria naţională şi, implicit, de Holocaust. E vorba, între altele, de cele perpetuate sistematic, în răspăr cu adevărul istoric şi cu interesul însănătoşirii sufleteşti a neamului, în contextul protocronismului propriu naţional-comunismului restaurat, mai nou, de regimul Dragnea.

Una din cele mai manipulante mistificări, asiduu vehiculate de securişti, pretinde că românilor nimic nu le-ar fi pricinuit mai mult rău decât crimele, ce-i drept abominabile, ale comunismului instalat de sovietici şi că ceauşismul, un comunism autohton, chipurile antisovietic, ar fi fost benefic nu doar în comparaţie cu dezastrul postbelic, ci în genere.

În contextul unor astfel de aserţiuni, care ignoră nu doar vărsările de sânge ceauşiste, femeile ucise prin interdicţia avorturilor şi înfometarea naţiunii, ci şi sistematica ei prostire, consună întotdeauna „patriotice“ falsificări antisemite şi „pioase“ pretenţii ultranaţionaliste.

Potrivit lor, campionii răului făcut românilor n-ar fi fost autohtoni, ci alogeni. Or, dacă aşa ar fi stat lucrurile, dacă marele rău n-ar fi debutat încă înainte de Antonescu sau chiar de guvernul Goga-Cuza, continuând cu funesta alianţă cu Hitler şi cu naţionalismul ceauşist, ce bine le-ar merge, la şapte decenii de la debarcarea Anei Pauker, românilor!

În fapt, nu e nevoie de mari filosofii să se reconstituie dimensiunile tragediei abătute asupra României triDaemensionale. PSD, un PCR nereformat, mână ţara nu doar spre cleptocratizare, ci şi spre prăpastie socială, economică şi psihologică. Statisticile n-au cum să nu îngrozească. Condusă cu pauze nesemnificative de partidul lui Ceauşescu, Iliescu, Năstase Ponta şi Dragnea, ţara deţine nu doar recordul analfabetismului. Ci e campioană şi la mortalitate infantilă, infrastructură lipsă, la îmbisericire, dar şi la export de creiere şi prostituţie, deşi ultima e interzisă complet, altfel decât în cele mai multe ţări europene. România e nu doar ţara cu cei mai puţin kilometri de autostradă. Are şi cel mai redus consum de săpun, fiind, simultan, tărâmul european cu cele mai puţine wc-uri în case.

Întrucât Europa nu le-o poate redărui, a venit momentul ca românii să-şi ia ei înşişi ţara înapoi.

Nici măcar veştile bune nu sunt ce par. Astfel, e ţara care, oficial, are cei mai puţini şomeri. Dar cinci din zece familii româneşti nu dispun nici măcar de un singur membru angajat.

E doldora de falşi doctori şi dispune de puzderie de dregători rău şcolarizaţi în singurul guvern din lume cu astfel de specimene, dar nicio universitate mai acătării, între primele 500 din lume. Absoarbe mai puţini bani europeni decât oricine, dar aceşti bani sunt furaţi cu mai multă hărnicie decât oriunde, în timp ce ţara exportă mai mulţi emigranţi decât orice stat nedevastat de un război civil.

Întrucât naţiunea îşi repudiază copiii merituoşi, forţându-i să ia calea pribegiei dacă insistă să muncească, să-şi asume drepturi şi să trăiască în adevăr, ar fi greşit să se afirme că România nu e ruinată de un război civil. Oştirea care o devastează în continuare este, pe lângă prostie şi analfabetismul gen Daea, mutilanta, pustiitoarea moştenire a ceauşismului. Cel către care regimul Dragnea întoarce România, spre smintirea naţiunii. Ajunge!

Întrucât Europa nu le-o poate redărui, a venit momentul ca românii să-şi ia ei înşişi ţara înapoi.

Petre Iancu - Deutsche Welle

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite