Laura Codruţa Kovesi, cercetată disciplinar într-un caz de divulgare de informaţii din dosare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul procuror şef al DNA Laura Codruţa Kovesi este cercetată disciplinar de Inspecţia Judiciară într-un caz referitor la divulgare de date din dosare aflate în curs de soluţionare.

Potrivit reprezentanţilor Inspecţiei Judiciare, este vorba de o sesizare din oficiu a IJ, în contexul emiterii unui comunicat de către DNA în 12 februarie 2018, în conţinutul căruia ar fi fost divulgate date din dosare aflate în curs de soluţionare. 

Mai exact, este vorba despre bucăţi de stenograme publicate într-un comunicat al DNA din 12 februarie 2018, în conţinutul căruia ar fi fost divulgate date din dosare aflate în curs de soluţionare. Interceptările erau dintr-un dosar ce viza şantajarea unor procurori de la DNA Ploieşti. 

Comunicatul DNA venea ca răspuns la înregistrările audio, apărute în spaţiul public cu o zi înainte, în care ar fi fost redate discuţii purtate de procurorul şef al Serviciului Teritorial Ploieşti, Lucian Onea, cu Cosma Vlad, inculpat de structura locală a DNA.

Oficialii IJ au precizat că în acest caz a fost începută cercetarea disciplinară, urmând ca la finalul ei inspectorii IJ să decidă dacă vor trimite dosarul la Consiliul Superior al Magistraturii.

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM este aşteptată să pronunţe o decizie, după mai multe amânări, în dosarul în care fosta şefă a DNA este cercetată de Inspecţia Judiciară pentru refuzul de a se prezenta la audierile Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite