La doar 12 ani, operată de o tumoră cerebrală extrem de rară

La doar 12 ani, operată de o tumoră cerebrală extrem de rară

Foto Adevarul

O fetiţă originară din Botoşani a fost operată cu succes la Iaşi, ea având o tumoră cerebrală extrem de rară. Intervenţia a avut loc la Spitalul de Neurochirurgie, fetiţa fiind adusă la această unitate medicală în stare gravă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fetiţa a ajuns în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Neurochirurgie cu dureri de cap agresive, dar şi vărsături. Pacientei i s-au efectuat toate investigaţiile necesare, iar în urma analizelor făcute s-a descoperit o tumoră cerebrală destul de rară care în termeni medicali se numeşte ependimom. 

Medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi a precizat că, după trei zile de la stabilizarea fetiţei, s-a intervenit chirurgical pentru a-i extirpa tumora cerebrală, anunţă news.ro.  

Medicul ieşean a explicat că tumora cerebrală de tip ependimom este una extrem de rară, care apare mai frecvent în rândul copiilor şi care se manifestă cu dureri agresive de cap, vărsături şi tulburări de echilibru.

Operaţia a durat câteva ore şi a fost un succes.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările