Judeţ cu judeţ: Trei bărbaţi din Oraşu Nou, Satu Mare, au fost prinşi când încercau să vândă peste şase kilograme de mercur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un rugbist al naţionalei de juniori a provocat, la Cluj-Napoca, un accident în care o persoană a murit şi alte cinci au fost rănite. Circulaţia pe Valea Oltului se va desfăşura cu dificultate timp de două luni, după deschiderea şantierului pentru reabilitarea unui viaduct.

ALBA. Gunoaie neridicate de trei luni la Alba Iulia. Deşi 70% din locatari au plătit facturile, societatea de salubrizare refuză să ridice deşeurile pentru o datorie de 50.000 de lei. De ieri, alte 10.000 de persoane vor sta cu gunoiul la uşă.

ARGEŞ. Grupul Renault a inaugurat, ieri, la Oarja, cel mai mare centru de piese de schimb din afara Franţei. Aici vor fi depozitate 70.000 de tipuri de piese, atât pentru mărcile Renault şi Dacia, cât şi pentru Nissan. Investiţia se ridică la 40 de milioane de euro, iar centrul are 160 de angajaţi. Zilnic vor pleca 64 de camioane cu piese spre 33 de ţări.

ARAD. Părinţii copiilor din satul Iermata îi acuză pe inspectorii şcolari că au desfiinţat „de la birou" şcoala. Oamenii spun că şcoala este mai modernă decât cea din localitatea aflată la patru kilometri la care sunt nevoiţi să meargă elevii.

BACĂU. Sinistraţii din Săuceşti cer bani să se lase salvaţi. Peste 1.000 de localnici din satul lovit de două ori de inundaţii vor despăgubiri pentru terenurile pe care se construieşte digul de protecţie.

BIHOR. Virusul West Nile i-a speriat pe orădeni. Farmaciile au epuizat stocurile de spray-uri, geluri sau pastile antiţânţari, iar comercianţii spun că este primul an în care au vândut atât de multe astfel de produse.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Jumătate din cele 58 de comune din judeţ au obţinut 72 de milioane de euro din fonduri europene pentru modernizarea şi dezvoltarea satelor româneşti. Banii au intrat zilele trecute în conturile primăriilor.

BOTOŞANI. Apă caldă de la naţionala de tineret a României. Pentru ca fotbaliştii care vor juca la Botoşani în weekend să nu se spele la lighean, societatea de apă şi cea de căldură au lăsat deoparte neînţelegerile şi vor furniza apă caldă câteva zile.

BRAŞOV. Viteză mai mare în Braşov. De ieri, viteza maximă legală este de 60 de kilometri pe oră în oraş, iar pe şoselele de la intrarea în localitate se poate circula cu 70 de kilometri pe oră.

BRĂILA. Fals preşedinte al Consiliului Judeţean, arestat. Codruţ Licea (24 de ani) a fost prins în flagrant când încasa un „ajutor umanitar" de 33.000 de lei după ce s-a dat drept jurist, asistent social şi chiar preşedintele CJ.

BUZĂU. Cazul „Tombola" a fost clasat. Buzoianul Valentin Andrei a primit doar 800 de lei din premiul de 6.000 de lei obţinut la concursul televizat „Tombola Câştigătorilor", dar procurorii au decis că neplata premiului nu a fost înşelăciune.

CARAŞ-SEVERIN. Tânărul care a rănit patru persoane pe Aeroportul Caransebeş va ajunge azi în faţa instanţei. Cristian Ungur este judecat pentru lovire şi vătămare corporală gravă şi riscă între 2 şi 7 ani de închisoare.

CONSTANŢA. O navă sub pavilion turcesc s-a scufundat, ieri, în apropierea Portului Constanţa. Vaporul încărcat cu fier vechi a ajuns pe fundul mării la opt ore după ce s-a înclinat cu aproape 45 de grade. Se pare că nava a eşuat din cauza faptului că marfa a fost încărcată neproporţional. Cei 17 marinari aflaţi la bord au fost salvaţi.

CĂLĂRAŞI. Fiul unui consilier local s-a ales cu dosar penal după ce a bătut un copil de 13 ani pentru că făcea gălăgie în faţa blocului. Emil Vieru (33 de ani) este cercetat în urma plângerii formulate de mama victimei.

CLUJ. Un rugbist al naţionalei de juniori a provocat un accident în care a murit o persoană şi alte cinci au fost rănite. Răzvan Ailenei (18 ani) circula, în Cluj-Napoca, cu 100 de kilometri pe oră şi a intrat într-o maşină care venea pe contrasens.

COVASNA. Staţie ecologică de peste 24 de milioane de euro. Trei sferturi din banii pentru depozitul ecologic în care se vor aduna deşeurile din tot judeţul sunt asiguraţi din fonduri europene.

DÂMBOVIŢA. Doi bebeluşi, unul de şase luni şi unul abia născut, au murit, în ultimele 24 de ore, în spitalele din judeţ. La Pucioasa, un nou-născut s-a sugrumat cu cordonul ombilical pentru că nu a fost asistat la naştere de un medic de specialitate. La Titu, o fetiţă de doar şase luni şi-a pierdut viaţa din cauza unui diagnostic pus greşit de medici.

DOLJ. Doi tineri din Lipov au fost arestaţi după ce au încercat să mituiască un poliţist ca să nu-i întocmească unuia dintre ei dosar penal pentru conducere fără permis. Ei i-au oferit 200 de euro pe loc, urmând să-i mai dea 800 de euro în câteva zile.

GALAŢI. Primăria Galaţi îşi construieşte un sediu nou. Decizia a fost luată după ce actualul imobil a fost retrocedat, iar negocierile au eşuat din cauza preţului cerut de proprietar: peste 5,5 milioane de euro.

GIURGIU. Un tânăr de 24 de ani, din comuna Găiseni, a fost arestat pentru înşelăciune. El a susţinut că are un handicap grav şi că este infectat cu HIV. Tânărul a solicitat 15.000 de euro pentru a se trata în Germania.

GORJ. Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu  se „înnoieşte" cu echipamente dezafectate de la Primărie. Unitatea va primi cazanele şi instalaţiile de la o centrală termică de cartier.

HARGHITA. Judeţul va primi aproximativ patru milioane de lei pentru pagubele provocate de inundaţii. Banii vor fi folositi pentru reabilitarea reţelei de drumuri judeţene şi comunale şi a podurilor distruse de viituri.

HUNEDOARA. 30 de specialişti lucrează, la Petroşani, la expertiza tehnică făcută pentru a determina cauzele incendiului de la Maternitatea Giuleşti. Singurul lucru stabilit cu certitudine este că nu a fost vorba de o explozie, ci de un scurt-circuit de la instalaţia electrică.

IALOMIŢA. Primăria Feteşti „driblează" reducerea lefurilor cu suplimente salariale. În urma unei hotărâri de consiliu, 70 de persoane vor primi salariile mărite cu 15% până la finele anului.

IAŞI. 11 asistenţi maternali şi 27 de asistenţi sociali şi-au dat demisia în ultimele două luni, după ce veniturile le-au fost reduse cu 25%. Astfel, 25 de copii au fost daţi în grija altor familii.

ILFOV. O persoană a murit şi alte trei au fost rănite grav, în urma unui accident rutier petrecut ieri în Brăneşti. Accidentul a fost provocat de şoferul unui TIR care a întors într-un loc nepermis şi a agăţat un autoturism cu remorcă.

MARAMUREŞ. Locuitorii din Baia Mare pot merge la consultaţii la centrul de permanenţă de la Spitalul Judeţean. Noul centru funcţionează, zilnic, între orele 20.00 şi 23.00, inclusiv în weekend. O consultaţie costă 30 de lei.

MEHEDINŢI. Prefectul Ion Mîţu le-a cerut primarilor să apeleze la beneficiarii de ajutoare sociale pentru igienizarea şcolilor. Din cele 266 de unităţi, doar 115 au autorizaţie de funcţionare.

MUREŞ. Festivalul Fanfarelor la Sighişoara. Cinci fanfare din Transilvania vor defila, sâmbătă şi duminică, în centrul oraşului medieval şi vor susţine recitaluri la cea de-a şaptea ediţie a evenimentului.

NEAMŢ. Supa chioară de la Spitalul Judeţean, pârâtă la hotline. 16 pacienţi s-au plâns până acum la adresa de e-mail dedicată reclamaţiilor şi cer mâncare mai bună.

OLT. Reţele de apă şi canalizare de peste 36 de milioane de lei. Compania de Apă a atribuit, prin licitaţie, contractul pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor din Slatina.

PRAHOVA. Nevăzătorii cu permise de conducere, la control. Din verificările efectuate de reprezentanţii Prefecturii, peste 480 de şoferi primesc indemnizaţii pentru handicap vizual.

SATU MARE. Mercur de vânzare în parcare. Trei bărbaţi din Oraşu Nou au fost prinşi în flagrant când încercau să vândă peste şase kilograme de mercur, pentru care voia să obţină 4.800 de euro.

SĂLAJ. Luptă cu buzunarele goale împotriva ţânţarilor. Primăriile din judeţ speră ca insectele să dispară de la sine, şi cât mai repede, întrucât nu au bani pentru campanii de dezinsecţie.

SIBIU. Blue Air renunţă la opt destinaţii. Cursele de la Sibiu către Valencia, Köln şi Londra vor fi eliminate din program. De la începutul lunii noiembrie, cele şapte aeronave ale companiei vor efectua zboruri numai către destinaţii care aduc profit.

SUCEAVA. Drumul naţional care străbate munţii Sucevei a fost finalizat în proporţie de doar 90% la sfârşitul lunii august. DN 17 a intrat în modernizare în 2007 şi trebuia reparat până în luna iunie.

TELEORMAN. O firmă de televiziune prin cablu din Turnu Măgurele a fost închisă pentru că transmitea programe fără autorizaţie. Poliţiştii au ridicat decodoarele prin care emitea.

TIMIŞ. Giuseppe Lancioni (51 de ani), judecat pentru uciderea într-un accident a trei femei, printre care şi soţia sa, conduce din nou. Procurorul şi judecătorul i-au dat un document în baza căruia poate circula liniştit pe şosele.

TULCEA. Mai puţini bani pentru lapte şi corn. În acest an şcolar, sumele alocate de autorităţi pentru acest program se reduc cu aproximativ 400.000 de lei. În judeţ sunt aproape 18.000 de elevi care primesc cele două produse.

VASLUI. Ambulanţa, sub ape. Garajele staţiei de salvare din Huşi s-au inundat în urma ploilor din ultimele două zile. Pompierii au scos apa din garaje şi din curtea staţiei.

VÂLCEA. Circulaţia pe Valea Oltului se desfăşoară cu dificultate de ieri, după deschiderea şantierului pentru reabilitarea Viaductului Cârligul Mic. Lucrările se vor desfăşura timp de două luni şi apoi vor fi reluate anul viitor.

VRANCEA. Profesorul-şpăgar a fost revocat. În urma dezvăluirilor din „Adevărul de Seară", Florin Iamandei, directorul judecat pentru fraudarea Bacalaureatului din 2008, a fost destituit din Corpul de Control al Ministerului Educaţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite