Judeţ cu judeţ: Lucrările la Autostrada Vestului au fost suspendate din cauza datoriilor neplătite constructorului de către Ministerul Transporturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Micuţii de la două grădiniţe din Braşov au testat, ieri, echipamentele pompierilor
Micuţii de la două grădiniţe din Braşov au testat, ieri, echipamentele pompierilor

Un septuagenar din Iaşi a ajuns la spital cu o alcoolemie de cinci la mie şi cu temperatura corporală de 21 de grade. Primăria Târgu-Mureş realizează un ghid de conduită în trafic pentru conducătorii auto. Copiii din satele Mălăeşti şi Sfârleanca, Prahova, merg zece kilometri pe zi până la şcoală după ce s-a stricat microbuzul

ALBA. Plăţi compensatorii de 1 milion de euro la Bergenbier. 176 de muncitori ai fabricii de bere din Blaj vor deveni şomeri în noiembrie, iar fiecare dintre ei va primi 17 salarii compensatorii.

ARAD. S-au întrerupt lucrările la autostrada Vestului. Lucrările au fost suspendate ieri, iar şantierul intră în conservare, după ce contructorul susţine că are de recuperat de la Ministerul Transporturilor aproape 25 de milioane de euro.

ARGEŞ. În 14 unităţi de învăţământ din judeţ vor începe lucrările de modernizare chiar în timpul anului şcolar, după ce au fost aprobate proiectele de reabilitare. Investiţiile sunt de 55 de milioane de lei.

BACĂU. Consilierii locali au hotărât să achite căldura băcăuanilor al căror venit este până la 1.318 de lei pe membru de familie, cât este salariul mediu net pe anul 2010. Factura este de 6 milioane de lei lunar. Pentru a beneficia de acest sprijin, locatarii trebuie să încheie contract individual cu CET Bacău şi să aibă domiciliul în oraş.

BIHOR. Un bărbat din Republica Moldova a fost împuşcat în picior de poliţiştii de frontieră din Vama Borş când încerca să fugă peste graniţă. Valeriu Iaconi nu a răspuns somaţiei verbale şi nici celor şase focuri de avertisment.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Militarul din Bistriţa care a fost rănit în Afganistan a fost operat în Germania. Caporalul Vasile Zbâncă (29 de ani) a supravieţuit atacului cu explozibil asupra maşinii de teren în care se afla alături de alţi doi români, care au murit.

BOTOŞANI. Poliţistul-traficant şi pilotul de raliu reţinuţi de procurori au fost arestaţi. Agentul Lucian Leahu şi sportivul Andi Drob au primit 29 de zile de arest sub acuzaţia de trafic de persoane.

BRAŞOV. Micuţii de la două grădiniţe din Braşov au testat, ieri, echipamentele pompierilor. De Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, militarii le-au explicat celor mici cum să se comporte în caz de pericol.

BRĂILA. Doi cetăţeni italieni, de 50 şi 62 de ani, au fost prinşi, în noaptea de marţi spre miercuri, în timp ce împuşcau păsări ocrotite prin lege în Insula Mare a Brăilei. Ei omorâseră deja 355 de ciocârlii şi fazani.

BUZĂU. Două asociaţii de proprietari din Buzău au fost escrocate de o societate din Râmnicu Sărat care le-a vândut repartitoare la căldură neomologate. Firma DAS Group nu este autorizată pentru astfel de activităţi.

CARAŞ-SEVERIN. Valul toxic din Ungaria a ajuns ieri în zona Baziaş. Specialiştii susţin că PH-ul apei se încadrează în limite normale, dar vor face în continuare analize.

CĂLĂRAŞI. Festival de Teatru Amator la Ciocăneşti. Şapte trupe de teatru participă,vineri şi sâmbătă, la cea de-a doua ediţie a Festivalului „Ernest Maftei" ce va avea loc la Căminul Cultural.

CLUJ. Poliţiştii au reţinut, ieri, două persoane din Cluj suspectate că au cauzat un prejudiciu de 350.000 de dolari. Tinerii de 23 şi 24 de ani sunt acuzaţi că au obţinut date de identificare ale cardurilor unor cetăţeni străini pe care le-au vândut altor persoane din străinătate.

CONSTANŢA. Printre cei şapte reţinuţi în cazul interlopului din Mangalia, Nuredin Beinur, se numără şi adjunctul comandantului Poliţiei Neptun. Cristinel Niţoi este cercetat pentru abuz în serviciu şi favorizarea infractorului.

COVASNA. Plutonier de la Inspectoratul de Urgenţă, traficant de ţigări. Maxim Bogdan a fost prins de lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie cu peste 3.500 de pachete de ţigări netimbrate, aduse din Serbia şi din Albania.

DÂMBOVIŢA. Peste 1.400 de persoane s-au îmbolnăvit de viroze şi pneumonii într-o săptămână. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, 75 de pacienţi au avut nevoie de spitalizare.

DOLJ. Prima zi de libertate l-a costat 900 de lei pe Iustin Covei. Tânărul de 24 de ani, acuzat de fraudă informatică, a fost amendat de Poliţiştii de la Rutieră care l-au prins la volan fără a avea permisul de conducere la el.

GALAŢI. Primăria a plătit, conform contractului, timp de şapte ani facturile la utilităţi ale firmei care a montat acoperişul gonflabil pe terenul de sport al Liceului Teoretic Dunărea. Paguba se ridică la o jumătate de milion de euro.

GIURGIU. Ieri au început lucrările de reabilitare termică la primele două blocuri din Giurgiu incluse în programul guvernamental. Acestea sunt singurele imobile care vor fi reabilitate în 2010.

GORJ. Un poliţist din Rovinari a murit într-un accident rutier petrecut în dreptul localităţii Poienari. Sorin Bumbaru a fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe Târgu-Jiu, unde medic de gardă era chiar soţia lui, care însă nu a reuşit să îl salveze.

HARGHITA. Medici din Ungaria tratează copiii din judeţ. 22 de specialişti în pediatrie, neurologie, traumatologie, chirugie plastică, anestezie şi stomatologie au ajuns în Miercurea Ciuc şi îi controlează pe copiii aflaţi în plasament.

HUNEDOARA. Protest spontan la Fisc. Zeci de angajaţi ai Direcţiei Generale de Finanţe Publice au întrerupt, ieri, lucrul pentru a protesta faţă de reducerile salariale.

IALOMIŢA. Urgenţele se mută în casă nouă. Astăzi se inaugurează noul sediul al Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean. Clădirea a fost ridicată cu fonduri de la buget şi a costat 1,5 milioane de lei.

IAŞI. Record la băut de vin. Un septuagenar a ajuns la spital cu o alcoolemie de cinci la mie şi cu temperatura corporală de 21 de grade. Medicii au reuşit să-i salveze viaţa.

ILFOV. Doi membri ai unei grupări interlope au fost reţinuţi în comuna Ştefăneşti, după ce poliţiştii au fost nevoiţi să tragă cinci focuri de armă. Gruparea spărgea autoturisme.

MARAMUREŞ. Avocaţi puşi la plată. O sentinţă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie îi obligă pe avocaţii Baroului Maramureş să-şi plătească asigurările de sănătate. Din 202, doar 10 avocaţi sunt cu plăţile la zi.

MEHEDINŢI. Fiul unui agent de frontieră din Drobeta-Turnu Severin a fost prins cu aproape 3.000 de pachete de ţigări netimbrate. Cristian Munteanu (24 de ani) a mai primit opt amenzi pentru acelaşi tip de infracţiuni, în valoare de 7.500 de lei.

MUREŞ. Primăria Târgu-Mureş realizează un ghid de conduită în trafic pentru conducătorii auto, după ce a observat comportamentul şoferilor, care, potrivit edilului, claxonează prea mult şi nu dau prioritate.

NEAMŢ. Supraveghetori speciali la şcolile din Piatra Neamţ. Pentru a combate violenţa, şefii Inspectoratului Şcolar au înfiinţat postul de supraveghetor desemnat cu prevenirea violenţei în şcoli.

OLT. Ambulatoriul din Balş intră în reabilitare. Aparatura veche de peste 50 de ani va fi înlocuită cu una de ultimă generaţie, prin accesarea unor fonduri europene de 1,2 milioane de euro.

PRAHOVA. Elevi obligaţi să meargă 10 kilometri. Copiii din satele Mălăeşti şi Sfârleanca sunt nevoiţi să se ducă pe jos la şcoala din localitatea Dumbrăveşti, după ce microbuzul pe care îl foloseau s-a stricat.

SATU MARE. O fetiţă de 11 ani din Racşa a murit intoxicată cu Lindan, o soluţie folosită de ciobani la tratarea râiei pentru oi. Bunica Anei Malanca a tratat-o de varicelă cu substanţa toxică.

SIBIU. Experţii comisiei de anchetă angajată de Consiliul Judeţean va prezenta mâine cauzele alunecărilor de teren care au avut loc la sfârşitul lunii august lângă pista Aeroportului Internaţional din Sibiu.

SĂLAJ. Unica secţie de oncologie din judeţ, cea de la Zalău, s-a închis timp de o săptămână, pentru că întreg personalul, doi medici oncologi şi şapte asistente, şi-a luat concediu de odihnă. Bolnavii trebuie să-şi amâne internarea, iar cei care ar fi trebuit să vină la chimioterapie au fost reprogramaţi. În judeţ, aproape 4.000 de persoane au cancer.

SUCEAVA. Sportivii suceveni au strâns 13 medalii la Campionatul european de telegrafie-viteză desfăşurat în Polonia. Cel mai tânăr participant, care a obţinut două medalii, are 17 ani.

TELEORMAN. Societatea de termoficare din Alexandria le-a cerut locuitorilor să semneze un document prin care se angajează că vor plăti integral căldura la iarnă. Oamenii refuză însă să semneze actul în care nu este stipulat preţul gigacaloriei.

TIMIŞ. Un pensionar de 73 de ani, din oraşul Jimbolia, a fost găsit spânzurat într-un hotel de patru stele din Timişoara. Bătrânul, care s-a spânzurat în baie, s-a cazat în urmă cu două zile şi a fost găsit de o cameristă.

TULCEA. O fetiţă de doar câteva luni din Tulcea a fost salvată de medicii nemţi. Daria Samuilă s-a născut cu esofagul fisurat, iar Casa de Asigurări de Sănătate a plătit cei 30.000 de euro pentru operaţia făcută în Germania.

VASLUI. Peste 500 de familii sunt ameninţate cu evacuarea din casă. Vasluienii au fost daţi în judecată pentru neplata datoriilor la întreţinere, iar judecătorii au hotărât să le fie vândute chiar şi locuinţele pentru recuperarea debitelor.

VÂLCEA. Inspectoratul Şcolar a cerut Guvernului ca rovinieta, licenţa de drum şi asigurarea pentru microbuzele şcolare să nu fie plătite, pentru că aceste maşini nu fac muncă de profit.

VRANCEA. Peste 1.500 de elevi din mediul rural, care învaţă la liceele din Focşani şi care nu-şi permit să plătească chiria la internat, parcurg până la 100 de kilometri cu autobuzul ca să urmeze cursurile la zi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite