Judecătorul Cristi Danileţ: „Nu am înţeles pentru ce se doreşte revocarea mea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Danileţ este membru CSM din ianuarie 2011 FOTO Adevărul
Cristi Danileţ este membru CSM din ianuarie 2011 FOTO Adevărul

Membrul CSM Cristi Danileţ a declarat marţi, la Money TV, că nu are nimic să-şi reproşeze în ceea ce priveşte activitatea lui în Consiliu şi a catalogat demersul judecătorilor vâlceni pentru revocarea lui din funcţie drept „o atitudine izolată”.

„Nu am înţeles pentru ce se doreşte revocarea mea. Nu regret nimic, aştept să văd ce se întâmplă", a declarat judecătorul Danileţ la Money TV.

Deşi judecătorii din teritoriu au început demersurile pentru revocarea lui Danileţ din Consiliu, judecătorul este de părere că votul colegilor îi va fi favorabil şi îşi va păstra locul în CSM.

„Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, hotărând revocarea domnului judecător Cristi Vasilică Danileţ, membru ales din partea judecătoriilor în Consiliul Superior al Magistraturii din partea judecătoriilor, a declanşat procedura de revocare a acestuia, în condiţiile art. 55 alin. 4 din Legea 317/2004, republicată”, se arată în comunicatul emis, luni, de Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Totuşi, Danileţ nu poate fi eliberat din funcţie atât de uşor. Este nevoie de două treimi din voturile judecătorilor în funcţie, pentru ca acesta să fie revocat din CSM.

Danileţ susţine că întreaga tevatură a început după numirea Oanei Hăineală în fruntea CSM. Acest punct de vedere este susţinut şi de judecătorii vâlceni care consideră că Danileţ „şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile încredinţate prin alegerea ca membru al Consiliului, participând activ la o procedură netransparentă de alegere a conducerii Consiliului în contra celor însuşite în proiectul de candidatură”.

„Mă surprinde profund şi negativ dihotomia care se face între judecători şi procurori. Alegerea unui procuror în fruntea CSM este permisă de lege, nu există nicio problemă cu doamna Hăineală. Legea permite ca prin rotaţie fiecare membru din CSM să devină preşedinte, fie că este judecător, fie că este procuror. Când preşedintele CSM e judecător, vicepreşedintele trebuie sa fie procuror şi invers", a mai spus Danileţ la Money TV. „Cum Oana Hăineală este procuror, vicepreşedinte trebuie să fie un judecător", a arătat magistratul.

Deşi colegii din teritoriu cer revocarea lui din CSM, Danileţ candidează pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM. El a spus că a aşteptat ca un coleg cu mai multă experienţă să îşi exprime dorinţa de a deveni vicepreşedinte, dar cum nu a făcut-o nimeni, şi-a depus el candidatura, pentru a debloca situaţia.

Miercuri, plenul Consiliului Superior al Magistraturii se va întruni pentru a discuta candidaturile judecătorilor Alina Ghica, fostul preşedinte CSM, şi Cristi Dănileţ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite