Judecător CCR ameninţat cu moartea înaintea suspendării lui Băsescu. Doi poliţişti i-au furnizat informaţii unui puşcăriaş pentru a-l intimida

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aspazia Cojocaru
Aspazia Cojocaru

Aspazia Cojocaru, judecătoarea implicată în suspendarea preşedintelui, susţine că a fost ameninţată de către un deţinut care a obţinut informaţii despre ea prin intermediul a doi poliţişti.

Astfel, din probele administrate în cauză a rezultat că unul din cele două acte de ameninţare a avut loc în noaptea de 5 spre 6 iulie, între două intervale orare, 22.00-23.00, respectiv 3.00-4.00 dimineaţa, iar un al doilea act de ameninţare s-a produs, printr-un mesaj transmis doamnei judecătoare Aspazia Cojocaru,la data de 10 iulie.
Pe baza profilului ADN a fost identificată persoana care a exercitat cel de-al doilea act de ameninţare cu moartea asupra judecătoarei Aspazia Cojocaru.

Astfel, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de cei doi lucrători de poliţie pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

"În prezent, în baza autorizaţiei emise de către judecător, este în derulare o percheziţie la locul de deţinere (Penitenciarul Giurgiu) a persoanei de sex masculin identificată, în temeiul probelor ştiinţifice, ca fiind autorul ameninţării cu moartea din data de 10.07.2012, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie adusă, cu mandat de aducere, pentru a fi audiată de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Având în vedere pericolul concret al faptelor, împrejurările comiterii acestora şi stabilirea existenţa/inexistenţei unei legături de cauzalitate între demersul lucrătorilor de poliţie şi faptele de ameninţare cu moartea, în prezent se efectuează verificări , inclusiv de natură administrativă, pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele", se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

De asemenea, cei doi lucrători de poliţie vor fi aduşi cu mandat de aducere în cursul zilei de vineri pentru a le fi adusă la cunoştinţă învinuirea de către procurori.

Judecătoarea Aspazia Cojocaru de la Curtea Constituţională a reclamat în ziua de 6 iulie la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) că a fost ameninţată înaintea dezbaterilor CCR asupra avizului privind suspendarea din funcţie a şefului statului.

În anul 2004, prof. dr. Aspazia Cojocaru a fost numită, de către Camera Deputaților, în funcția de judecător la Curtea Constituțională a României, pentru un mandat de 9 ani.

Acuzată că a colaborat cu Securitatea

În aprilie 2007, deputatul PIN Cozmin Gușă a relevat presei că judecătoarea Aspazia Cojocaru a primit din partea CNSAS verdict de colaborare cu Securitatea. Verdictul a fost dat de către CNSAS în unanimitate, fiind bazat pe două note informative aflate în dosarul Aspaziei Cojocaru. Judecătoarea a recunoscut că a fost forțată în anul 1984 să scrie respectivele note, despre o colegă care pleca în străinătate definitiv, în cadrul unei anchete judiciare, dar susține că nu a semnat angajament cu Securitatea și nici nu a făcut poliție politică. [1] [2] La câteva săptămîni, CNSAS a revenit asupra verdictului, în urma contestației făcute de judecătoarea Cojocaru, spunând că nu a făcut poliție politică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite