Judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu în dosarul ICA vrea să plece la Consiliul Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistratul Camelia Bogdan, care a judecat dosarul ICA, a cerut CSM să-şi dea acordului pentru a putea participa la procedura de selecţie pentru o eventuală detaşare la Comitetul Selectat de Experţi pentru Evaluarea Măsurilor de Combatere a Spălării Banilor - Moneyval, din Consiliul Europei.

Potrivit Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), solicitarea a fost făcută iniţial în 13 mai, iar o zi mai târziu, Secţia pentru judecători şi-a dat acordul în vederea unei eventuale detaşări a judecătoarei Camelia Bogdan, magistrat la Tribunalul Bucureşti la acea dată, relatează Mediafax.

Ulterior, în 28 iulie, judecătoarea Camelia Bogdan a solicitat emiterea unui nou acord, pentru a participa la o nouă procedură de selecţie, în cadrul aceluiaşi organism european, acord pentru care, până în prezent, Secţia pentru judecători a CSM nu şi-a exprimat un punct de vedere.

Comitetul Selectat de Experţi pentru Evaluarea Măsurilor de Combatere a Spălării Banilor - Moneyval a fost înfiinţat în 1997. Scopul Comitetului Moneyval este de a se asigura că statele au sisteme eficiente de combatere a spălării banilor si finanţarea terorismului în vigoare şi acestea sunt în conformitate cu standardele internaţionale relevante în acest domeniu.

Judecătoarea Camelia Bogdan este preşedintele completului care a decis, în 8 august, condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, a lui Gheorghe Mencinicopschi, la opt ani, şi a lui Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite