Jandarmi şi pompieri, clienţi la „fabrica“ de diplome Hyperion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au finalizat rechizitoriul în cazul mitei pentru licenţa de la Universitatea Hyperion şi i-au pus sub acuzare pe Gheorghe Stancu, profesor de Drept Civil, şi Nicoleta Gumă, coordonatoarea filialei din Caransebeş a Universităţii Hyperion. A fost trimis în judecată şi Eugen Tacotă, consilier local în Oţelu Roşu, cel care se ocupa de intermediere.

Cei trei sunt în continuare în arest preventiv. Potrivit procurorilor DNA, profesorul Stancu, acuzat de luare de mită, era şi membru în Comisia de Etică şi Deontologie a Universităţii Hyperion.

Vor fi judecaţi în stare de libertate şi alţi studenţi care ar fi dat 1.500 de euro pentru o licenţă în Drept: Iancu Hânda, subofiţer la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, Ilie Străin şi Ţundrea Nicuşor-Florin, subofiţeri la ISU Semenic.

Pentru dare de mită sunt judecaţi şi Cristescu Adrian Ionel, administratorul firmei SC Flory Ady SRL Caransebeş, Vădrariu Angelica Stănica, vânzătoare la SC Orsay SRL, şi Magdalena Lazăr. Ceilalţi studenţi au depus denunţ penal împotriva profesorilor şi au scăpat de acuzaţii.

Ofiţerii acuzaţi îşi vor continua activitatea până la pronunţarea instanţei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite