Investiţiile profitabile sunt în turismul cultural şi monahal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

acesta oamenilor de afaceri români şi străini? Să investească în sport şi turism, căci potenţial există din plin în Câmpulung Moldovenesc. Zborul cu parapanta, montain bike, schi şi

acesta oamenilor de afaceri români şi străini? Să investească în sport şi turism, căci potenţial există din plin în Câmpulung Moldovenesc. Zborul cu parapanta, montain bike, schi şi snowboarding, turism cultural şi monahal. Acestea sunt doar câteva dintre oportunităţile localităţii, cărora oamenii de afaceri ar trebui să le acorde o atenţie sporită. Banii vor veni neîntârziat, asigură Gabriel Constantin Serban.
- Domnule primar, care sunt priorităţile municipiului Câmpulung Moldovenesc?
- Tot ceea ce ţine de îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor din municipiul Câmpulung Moldovenesc reprezintă pentru mine o prioritate. Însă în capul listei se află găsirea unor soluţii pentru încălzirea locuinţelor. În condiţiile în care Ministerul Economiei şi Industriei va desemna un operator local de gaz natural, centrala cu cogenerare, cât şi reţeaua de distribuţie pot asigura, fără probleme, încălzirea şi apa caldă în municipiu. De aceste utilităţi urmează să beneficieze toate instituţiile publice, unităţile de învăţământ şi de sănătate, cele 3.221 de apartamente, dar şi cei peste 100 de agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în oraş. La fel de importantă este îmbunătăţirea infrastructurii existente prin lucrări de reabilitare şi viabilizare. În prezent, se derulează astfel de lucrări pe DN 17, care traversează municipiul. Urmează să fie reabilitată şi varianta de trafic greu, precum şi străzile secundare. Avem în vedere investiţii în sistemul de alimentare cu apă şi canalizare, precum şi modernizarea staţiei de epurare. Aceste lucrări se vor derula în perioada 2006-2008, din fonduri proprii, atrase şi guvernamentale în valoare de peste 10 milioane de euro. De asemenea, căutăm să îmbunătăţim confortul termic al locuitorilor prin executarea de şarpante şi lucrări de hidroizolare a blocurilor.
- Ce argumente aţi putea aduce pentru atragerea de investiţii în zonă?
- În contactele cu potenţialii investitori, autoritatea locală a arătat de fiecare dată o disponibilitate ridicată în sprijinirea lor, asigurând o circulaţie rapidă a documentelor pentru autorizare şi concesionare. Am căutat să atragem cât mai mulţi investitori străini şi locali şi să ne implicăm alături de aceştia în realizarea unor proiecte ce vizează îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale urbei. De fiecare dată, căutăm să amintim investitorilor că municipiul Câmpulung Moldovenesc are un potenţial uman valoros, cu obârşia în vechea Bucovină. Principalul argument pentru motivarea unor potenţiali investitori îl constituie cadrul natural al zonei, cât şi existenţa unui potenţial turistic încă neexploatat. Având în vedere aşezarea geografică a municipiului Câmpulung Moldovenesc, se pot face investiţii profitabile în dezvoltarea turismului cultural şi monahal, a agroturismului şi a sporturilor, cum ar fi hipism, montain bike, zbor cu parapanta, schi şi snowboarding. Prin intermediul programului "Ski în Carpaţi" sunt în derulare lucrări de modernizare a pârtiei Runc şi construcţia unei pârtii de schi modernă în masivul Rarău, ce urmează să fie dotată cu nocturnă, telegondolă şi tunuri pentru zăpadă artificială, pentru a rămâne practicabilă mai multe luni din an. Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 12,5 milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite