Instanţa Supremă: judecătoarea Antonela Costache rămâne după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătoarea Antonela Costache de la Tribunalul Bucureşti rămâne în arest     FOTO Adevărul
Judecătoarea Antonela Costache de la Tribunalul Bucureşti rămâne în arest     FOTO Adevărul

Judecătoarea Antonela Costache va fi cercetată în continuare în arest, după ce instanţa supremă a admis recursul procurorilor împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti de liberare provizorie sub control judiciar. Aceasta se află în arest preventiv din martie 2013 pentru trafic de influenţă şi luare de mită.


Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a decis, pe 25 aprilie, ca judecătoarea Antonela Costache, de la Tribunalul Bucureşti, să fie liberată provizoriu sub control judiciar, în dosarul în care este cercetată pentru că ar fi luat mită pentru intervenţii în dosare.

Instanţa a dispus atunci ca judecătoarea să nu se apropie de Tribunalul Bucureşti şi nici de martorii inculpaţii sau experţii din dosar, înlocuind măsura arestării cu interdicţia de a părăsi Bucureştiul sau judeţul Ilfov.

Direcţia Naţională Anticorupţie a contestat această decizie la instanţa supremă, care a admis luni seara recursul.

Motivarea CAB: Antonela Costache a avut o conduită foarte bună

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis pe 25 mai că Antonela Costache poate fi eliberată pentru că nu sunt probe care să arate traficul de influenţă, dar şi pentru că a avut o conduită foarte bună şi o activitate profesională de excepţie, iar "moralitatea şi legăturile strânse cu familia o vor ajuta să revină la viaţa normală“.

Judecătorul Stan Mustaţă, de la CAB, a mai arătat în motivarea deciziei sale că, în ce priveşte faptele de trafic de influenţă, sunt „suficiente elemente nelămurite“ privind existenţa lor şi „nu este administrată în mod direct nicio probă, prin care inculpata Costache Antonela Anemary să fi discutat (negociat) cu vreo persoană implicată în cauză, nu s-a probat că a luat bani“.

Dinu şi Costache, în arest preventiv din martie 2013

Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu de la Tribunalul Bucureşti sunt în arest preventiv din 15 martie, fiind cercetate pentru luare de mită şi trafic de influenţă pentru soluţii în mai multe dosare, printre care şi cel al lui Dinel Nuţu, fost Staicu.

Acestea au fost suspendate din funcţiile de la Tribunalul Bucureşti de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Judecătoarele Dinu şi Costache sunt suspectate că ar fi luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu, dar şi pentru a interveni şi în alte dosare.

Viorica Dinu este cercetată pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată, şi luare de mită, iar Antonela Costache este acuzată de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, luare de mită şi trafic de influenţă, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite