Incendiu în club Colectiv. Tragedia din Capitală a ajuns şi în presa internaţională

Incendiu în club Colectiv. Tragedia din Capitală a ajuns şi în presa internaţională

Foto Sever Gheorghe

Incendiu la Clubul Colectiv. Tragedia de la clubul Colectiv din Capitală a avut un ecou imediat în presa internaţională.

Principala publicaţie care a oferit ştirea
 
„Cel puţin 25 de persoane au murit într-o explozie şi un incendiu la un club de noapte din capitala românească Bucureşti, conform oficialilor guvernamentali. Reportajele din presa românească spun că efecte pirotehnice din interiorul clubului ar fi putut cauza tragedia” scrie BBC News Online. 
 
Ştirea despre tragedie a apărut şi pe crawl la postul TV BBC World News, acolo unde a intrat în direct şi secretarul de stat în MAI, Raed Arafat
 
 Incendiu club Colectiv. Presa internaţională prezintă tragedia de la Bucureşti 
 
Reuters citează un martor al tragediei care „a scăpat (din club) în picioarele goale” şi a declarat că o busculadă s-a produs la ieşirea din club. 
 
Varianta online a „Deutsche Welle” a citat declaraţia ministrului de interne Gabriel Oprea, la postul de televiziune Antena 3, conform căreia numărul persoanelor decedate este de 25.
 

Incendiu Club Colectiv. Principalele site-uri de ştiri internaţionale au preluat ştirea

 
Cotidianul britanic „The Telegraph” a publicat un articol în varianta online în care a oferit notificări în timp real despre incendiu, citând în mare informaţiile oferite de Digi24.
 
CNN a publicat, de asemenea, un material în care a dat bilanţul oferit de şeful SMURD, Raed Arafat, de 25 de morţi şi 88 de victime, citând şi declaraţia postată de preşedintele Klaus Iohannis pe Facebook. 
 
Pe aceeaşi temă:
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: