Incendiu Club Colectiv. Unde puteţi dona sânge

Incendiu Club Colectiv. Unde puteţi dona sânge

Incendiu Club Colectiv. Coada la donare de sânge, in Bucureşti

Tragedie Club Colectiv. Autorităţile fac apel pentru donarea de sânge în urma incendiului de la Clubul Colectiv din Bucureşti, în urma căruia cel puţin 27 de persoane au murit şi peste 140 au fost rănite vineri seara, în timpul unui concert al unei trupe rock.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 21.30 200 de persoane au donat sânge la Spitalul Universitar. Activitatea se va relua duminică la 8.00

Managerul Spitalului Universitar, Cătălin Cârstoiu, a declarat, sâmbătă seară, că în cursul zilei au donat sânge în unitate 200 de persoane, pentru victimele incendiului de la clubul Colectiv, urmând ca activitatea de donare să fie reluată duminică, de la ora 8.00.

Directorul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) a apreciat că s-a realizat o activitatea de donare "absolut inimaginabilă".

Centrul de donare de sânge de la SUUB a fost inaugurat la începutul acestui an, pe 15 ianuarie, în cadrul unei campanii a Ministerului Sănătăţii de reluare a activităţii de donare în marile spitale din Capitală, pe lângă cea din Centrul de Transfuzie Sangvină Bucureşti.

Tot sâmbătă, la CTS Bucureşti au donat sânge pentru victimele incendiului peste 1.000 de oameni. Centrul a fost deschis din timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, dar va fi închis duminică pentru a putea relua activitatea la capacitate maximă de luni.

Oamenii sunt îndemnaţi să doneze sânge în perioada următoare, când victimele incendiului de la clubul Colectiv vor suferi probabil mai multe intervenţii chirurgicale.

UPDATE 17.40 Centrul de Transfuzie din Capitală: Donatorii aşteaptă ore în şir, cu răbdare, ca să salveze vieţi

Sute de persoane aşteaptă la cozi la Centrul de Transfuzie Sanguină din Capitală, între care şi cetăţeni străini, pentru a dona sânge răniţilor din Clubul Colectiv din Capitală, mulţi spunând că vor aştepta cu răbdare atât cât e nevoie, numai ca sângele să salveze cât mai multe vieţi.

„Nu putem să îi primim pe toţi (donatorii-n.r.), în continuare, pentru că avem şi partea de procesare şi testare a sângelui, personalul este obosit şi este extrem de important să nu facă greşeli în actul medical", a spus directorul centrului, care le mulţumeşte oamenilor. Spaţiul de stocare a fost depăşit, astfel că personalul centrului a trebuit să mai găsească şi alte frigidere în care să depoziteze sângele.

Ea i-a asigurat pe cei care s-au aşezat la coadă că uşile centrului de transfuzie nu se vor închide până când donatorii vor ajunge în atenţia personalului medical şi vor fi îndrumaţi către alte centre.

Oamenii care mai veneau şi se aşezau la coada care ajungea până la intersecţia care duce spre Spitatul Filantropia au fost rugaţi să se îndrepte şi către alte spitatele din Bucureşti, pentru că recoltările făcute până la orele prânzului au depăşit deja capacitatea Centrul de Transfuzie Sanguină din Capitală.

Alte locuri unde se poate dona sânge sunt Spitalul Universitar de Urgenţă, Institutul Clinic Fundeni şi Spitatul de Urgenţă Floreasca.

UPDATE 13.30 Medicii de la Centrul de Transfuzii Sanguine Bucureşti precizează că au depăşit deja capacitatea de stocare, astfel că oamenii sunt direcţionaţi către alte spitale sau sunt sfătuiţi să vină într-o altă zi, întrucât nevoia de sânge va persista în următoarele două săptămâni.

 Programul Centrului de Transfuzie Sanguină din Capitală, unde au donat sânge sute de persoane, a fost modificat, ca urmare a numărului mare de voluntari care vor să doneze, astfel unitatea va fi deschisă şi duminică.

Doina Goşa, managerul centrului, a precizat că, în urma numărului mare de persoane care vor să doneze sânge pentru răniţii în incendiul din clubul Colectiv, s-a decis ca programul centrului să fie modificat, astfel că va fi deschis şi duminică.

”Am hotărât să deschidem centrul şi duminică, deşi iniţial am spus că mâine unitatea va fi închisă,” a menţionat Goşa.

"Vă rog să mă credeţi că nu m-am aşteptat la aşa număr mare de donatori, iar numărul lor creşte. Luând în calcul şi faptul că a fost deja declarat cod roşu, despre care nici nu am ştiut până acum din cauza volumului mare de lucru, avem obligaţia să menţinem deschisă unitatea", a mai spus Doina Goşa.

Sâmbătă, centrul va fi deschis până în jurul orei 15.00, la fel şi duminică.

Incendiu la Club Colectiv. Se poate dona sânge acum!

Centrul de donare de sânge de pe strada Dr. Felix a fost deschis în jurul orei 2.30. Cei care vor să ajute pot dona chiar şi în această noapte..

Incendiu club Colectiv. Unde puteţi dona sânge

 UPDATE - Ministrul Sănătăţii a declarat, pentru DIGI24, că persoanele care doresc să doneze sânge o pot face începând de sâmbătă dimineaţa, de la ora 8.00.
 
„S-au luat toate măsurile, inclusiv redistribuirile de aparatură medicala. Transfuziile de sânge se pot face începând cu mâine dimineaţă  la ora 8. Pentru noaptea aceasta există destule rezerve de sânge pentru toţi răniţii”, a precizat Bănicioiu. Ministrul a declarat că nu poate oferi, la acest moment, un bilanţ final al victimelor, însă a declarat că există posibilitatea ca unele dintre victime să fie transportate la centre medicale din afara Bucureştiului.
 
Centrul de Transfuzie al Municipiului Bucuresti
Str. Constantin Caracas nr. 2
Bucuresti, Sector 1
 
• Spitalul Floreasca
 
• Spitalul Fundeni 
 
• Spitalul ELIAS
 
Potrivit comentariilor publicate pe pagina unui eveniment creat pe Facebook, prin care se încearcă mobilizarea pentru donarea de sânge, Centrul de Transfuzie al Capitalei este închis la ora transmiterii acestei ştiri.
 

Explozie club Colectiv. Care sunt condiţiile pentru donarea de sânge

Poti dona sange daca:
 
Ai varsta intre 18 – 60 ani
Ai greutatea intre 50 - 100kg femeile si 60 - 110kg barbatii
Nu ai consumat alcool cu cel putin 24 de ore inaintea donarii
Nu ai avut interventii stomatologice sau chirurgicale in ultimele 6 luni
Este interzisa orice donare sange, daca:
Suferi sau ai suferit de: hepatita (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, bruceloza, HIV, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, boli de tiroida, hipotensiune, hipertensiune, anemie
Esti insarcinata, alaptezi sau esti in perioada menstruala
 
Înainte de a dona:
 
Dimineaţa înainte de recoltare puteţi consuma o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent, legume, fructe 
Nu fumati înainte şi după donare cu o oră
De asemenea veniti la donare , odihnit si nu dupa o noapte pierduta la serviciu sau in fata calculatorului !
 
Criterii de excludere permanenta:
 
- afecţiuni cardiovasculare (inclusiv hipertensiunea arterială cronică în tratament, angina pectorală); traumatisme craniene cu sechele; etilism cronic; schizofrenie; epilepsie; hepatită cronică, ciroză hepatică; sifilis; pancreatită; cancer, leucemii; diabet zaharat; tuberculoză
hiperlipidemie; astm bronşic; alergia severă ; boli endocrine; lupus eritematos diseminat şi alte colagenoze; psoriazis generalizat
persoanele pensionate medical, indiferent de diagnosticul de pensionare.
 
Criterii de excludere temporara:
 
boli infecţioase (gripă , infectii bacteriene);
anemie; examinare endoscopică, transfuzii, intervenţii chirurgicale, tatuaje, contact apropiat cu persoane cu hepatită, HIV;
vaccinări; sarcină, alăptare; tratamente dentare;
consum de alcool în ultimele 48 de ore;
consum de medicamente.
 
Un incendiu a avut loc vineri seara în clubul Colectiv din Bucureşti. Cel puţin 26 de oameni au murit, peste 100 sunt răniţi.
 

Mai multe ştiri despre incendiul de la Clubul Colectiv 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FOTO Roberto Salcenu/Click!

Imagini din aceeasi galerie
 • FOTO Roberto Salcenu/Click!
 • FOTO Roberto Salcenu/Click!
 • FOTO Roberto Salcenu/Click!
 • FOTO Roberto Salcenu/Click!
 • FOTO Roberto Salcenu/Click!
 • FOTO Roberto Salcenu/Click!
 • FOTO Roberto Salcenu/Click!
 • FOTO Roberto Salcenu/Click!
 • FOTO Roberto Salcenu/Click!
 • FOTO Roberto Salcenu/Click!
 • FOTO Roberto Salcenu/Click!
 • FOTO Roberto Salcenu/Click!
 • FOTO Roberto Salcenu/Click!
 • FOTO Roberto Salcenu/Click!
 • FOTO Roberto Salcenu/Click!
 • FOTO Roberto Salcenu/Click!
 • FOTO Roberto Salcenu/Click!
 • FOTO Roberto Salcenu/Click!
 • FOTO Roberto Salcenu/Click!
 • FOTO Roberto Salcenu/Click!
 • FOTO Roberto Salcenu/Click!
 • FOTO Roberto Salcenu/Click!
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările