Horia Georgescu, fost şef al ANI, reacţie la scrisoarea deschisă a lui George Maior: fostul şef al intelligence-ului românesc minte grosolan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Georgescu Foto Marian Iliescu
Horia Georgescu Foto Marian Iliescu

Horia Georgescu, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), a reacţionat vineri noapte la scrisoarea deschisă transmisă de fostul director SRI George Maior, pe care îl acuză că „minte grosolan, disperat şi lipsit de orice inteligenţă“. Maior spune, în scrisoarea transmisă vineri după-amiază, că nu s-a întâlnit niciodată, în timpul mandatului, în privat cu Horia Georgescu, aşa cum reiese din raportul Comisiei SRI.

Într-o declaraţie trimisă adevarul.ro vineri noapte, Horia Georgescu îl acuză pe fostul director SRI, actual ambasador al României la Washington, că minte şi spune că a depus dovezi la Comisia SRI privind întâlnirile private. Fostul preşedinte al ANI îl acuză pe George Maior că „a orchestrat atacuri directe la actualul preşedinte al României, dar şi la alţi oameni politici“ în timpul mandatului său la şefia Serviciului Român de Informaţii.

„Din păcate, în Vinerea Mare, trebuie să răspund delaţiunilor mincinoase. Unii nu (au, n.r.) scrupule nici măcar în această perioadă.

George Maior are, măcar o dată în viaţa lui, dreptate: eu am fost şi sunt, într-adevăr, doar un cetăţean - nu am construit un sistem paralel de putere, nu am folosit oameni şi instituţii pentru scopuri politice, nu mi-am folosit funcţia pentru foloase personale. Şi, ca orice cetăţean care nu are nimic de ascuns, pot proba şi că mă întâlneam cu Maior în privat şi că, deci, fostul şef al intelligence-ului românesc minte grosolan, disperat şi lipsit de orice inteligenţă.

De altfel, probele mele au fost depuse la Comisia de control a SRI, iar Maior ştie de existenţa acestora. Aşa cum ştie şi că o notă a SRI, care-l incrimina, a fost distrusă (oare la cererea cui?), dar recuperată de SRI şi trimisă Comisiei. Înţeleg, prin urmare, că GM (George Maior, n.r.) neagă realitatea care îi este defavorabilă şi chiar încearcă să minimalizeze faptul că a orchestrat atacuri directe la actualul preşedinte al României, dar şi la alţi oameni politici. 

Trebuie, însă, să-i reamintesc lui Maior că raportul care conţine toate aceste fapte dovedite cu imagini şi documente a fost votat de toţi membrii Comisiei (mai puţin unul, care a votat împotrivă «din oficiu», fără să motiveze, deşi în cadrul comisiei s-a declarat siderat de aspectele relatate necontestând răspunsurile oferite de subsemnatul, adresate chiar de către domnia sa). Aşa că, între o scrisoare pierdută a unuia care minte ca să-şi salveze pielea şi un raport asumat atât de putere, cât şi de opoziţie, consider credibil raportul“, a declarat Horia Georgescu.

Reacţia fostului preşedinte al ANI vine după ce George Maior a dat publicităţii, vineri după-amiază, o scrisoare deschisă adresată membrilor Comisiei SRI, în care, printre altele, cere desecretizarea totală a audierilor din comisie şi neagă că s-ar fi întâlnit în privat cu Georgescu, în timpul mandatului său de director al SRI.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite