Funeriu: Profesorii vor încheia situaţia şcolară/ Participarea la grevă a profesorilor - 18%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Funeriu
Daniel Funeriu

Numai 18% din totalul cadrelor didactice au participat, marţi, la grevă, restul profesorilor prezentându-se la ore, iar proba de bacalaureat de astăzi s-a desfăşurat normal, în toate centrele de examinare din tară, potrivit declaraţiilor ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu.

Totodată, reprezentantul puterii a afirmat că se aşteaptă ca, în zilele următoare, reprezentarea la proteste să fie sub 5% şi că este convins că profesorii vor încheia situaţia şcolară a elevilor, o situaţie clară privind încheierea situaţiei anului şcolar existând doar în cinci judeţe ale României.

Citeşte şi:

De ce a eşuat greva? Românii sunt prea uzaţi fizic şi moral

Proba de competenţe lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională s-a desfăşurat normal. "Şi în centrul din Bacău, unde, luni, 602 elevi nu au susţinut proba, astăzi (marţi-n.r.) au fost prezenţi la test. De asemenea, în nouă judeţe nu a fost grevă deloc. Aşteptăm ca în zilele următoare prezenţa la protest să scadă sub 5%", a precizat Funeriu.

"Eu cred că profesorii vor pune note în catalog şi vor încheia situaţia şcolară a elevilor. Dacă nu pun note în catalog, trebuie să existe o bază legală pentru acest lucru. Această situaţie, din punctul meu de vedere, nu este o soluţie legală, să nu notezi elevul, dacă nu este grevă", a afirmat ministrul Educaţiei.

În legătură cu cererile de audienţă primite din partea a aproximativ 200 de profesori, procedura în astfel de situaţii este aceea ca directorii din Ministerul Educaţiei să fie primii care discută cu solicitantul audienţei.

"În general, cei care se înscriu în audienţe, sunt primiţi de un director din minister, iar dacă nu se rezolvă problema, atunci pot ajunge până la nivel de ministru. Eu am primit deja o delegaţie formată din şase profesori, am discutat cu ei, le-am înţeles problemele. Vom vedea ce putem face în zilele următoare", a adăugat ministrul Funeriu, potrivit Mediafax.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite