Frate de magistrat, liber să fure cu cardul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dragoş Tiugan a fost lăsat în libertate pe motiv că nu reprezintă pericol public.Fratele judecătorului doljean Marius Tiugan, Dragoş Tiugan, este acuzat de fraude informatice.

Dragoş Tiugan, fiu de medic şi frate de judecător, a fost lăsat liber, ieri, de magistraţii craioveni pe motiv că nu prezintă pericol public, deşi era acuzat de procurorii DIICOT Craiova că a pus pe picioare o adevărată reţea de falsificatori de carduri.

Mai citeşte şi:

Beizadele pe şosele

Tribunalul Dolj a respins propunerile de reţinere a acestuia şi a unui complice al său, Doru Stan, ambii acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat şi fraude informatice. Unsprezece dintre falsificatorii de carduri reţinuţi în urmă cu două zile au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, trei dintre ei în lipsă: Eugen Stan, Teodora Stan şi Claudiu Neaciu.

Reţeaua coordonată de fratele judecătorui Marius Tiugan, de la Tribunalul Dolj, a reuşit să obţină, cu carduri false, sute de mii de euro. Mai mult, tânărul de 31 de ani nu e la prima ispravă de acest fel: în anul 2004 a fost acuzat că a confecţionat şi a comercializat aparate electronice gen „pisicuţă" menite să pirateze bancomatele.

Pentru a se pune la curent cu ultimele noutăţi în domeniu, tânărul a mers atunci chiar şi la Paris pentru a obţine mai multe informaţii de la specialişti. La puţin timp, magistraţii i-au dat doar o pedeapsă de patru luni cu suspendare.

Sute de mii de euro în contul lui Tiugan

Procurorii DIICOT spun că tinerii falsificatori de carduri care acţionau sub comanda lui Dragoş Tiugan au dat lovituri în mai multe ţări din Europa, între care şi Italia, Germania şi Suedia, de unde sustrăgeau fraudulos importante sume de bani ce au ajuns, în total, la sute de mii de euro.

Oamenii legii încearcă să stabilească dacă mai sunt şi alte persoane implicate în grupul infracţional. Aparatura electronică era confecţionată la Bucureşti, iar componentele se făceau la Craiova, unde se realiza şi ansamblarea părţilor electronice şi mecanice.

Riscă 15 ani de închisoare

Tinerii reţinuţi sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, punerea la dispoziţie a unor date informatice, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată şi punerea în circulaţie de instrumente de plată falsificate.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă până la 15 ani de închisoare. „Vom face recurs şi sunt convins că Doru Stan şi Dragoş Tiugan vor fi arestaţi preventiv", a spus Flavius Cristea, procuror în cadrul DIICOT Craiova. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite