Fostul senator Cătălin Voicu este acuzat de procurorii anticorupţie şi de complicitate la abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Voicu a fost condamnat la 7 ani cu executare pentru trafic de influenţă
Cătălin Voicu a fost condamnat la 7 ani cu executare pentru trafic de influenţă

Procurorii anticorupţie au decis extinderea urmăririi penale faţă de Cătălin Voicu. În acest nou dosar, fostul parlamentar este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. În acest moment, Voicu se află în arest după ce a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, în perioada 2004-2005, Voicu, în calitate de consilier la Administraţia Prezidenţială şi ulterior deputat, ar fi intervenit în mai multe rânduri pe lângă funcţionari din cadrul Electrica S.A., Electrica Serv S.A. şi respectiv funcţionari din cadrul  Ministerului Economiei şi Comerţului, pentru ca o firmă să fie favorizată în relaţia cu aceste societăţi comerciale, dar şi cu SISE Moldova şi respectiv SISE Muntenia Nord, în cadrul unor proceduri de achiziţie publică cu privire la produse / materiale de protecţie a muncii.

Concret, procurorii precizează că Voicu ar fi cerut acordarea de contracte firmei respective, pentru livrarea de produse din domeniul protecţiei muncii, în condiţiile în care societăţile beneficiare aveau astfel de produse pe stoc, peste necesar şi la preţuri supraevaluate, achiziţionate de la acelaşi furnizor.

Aceste „intervenţii” ar fi vizat, pe lângă încheierea contractelor, şi efectuarea cu prioritate a plăţilor către firma respectivă. Ca urmare a acestor acţiuni s-ar fi produs un prejudiciu total de 61.802.997.320 lei, din care:

  • 52.848.928.279 lei, echivalent cu 1.391.339 euro, reprezentând diferenţa de preţ între valoarea de cumpărare şi valoarea de revânzare practicată de firma respectivă în relaţia cu SC Servicii Energetice Moldova SA (succesor în drepturi şi obligaţii al Electrica SA, respectiv Electrica Serv SA);
  • 8.954.069.041 lei (895.406,90 RON) echivalent cu 252.796 euro, reprezentând diferenţa de preţ între valoarea de cumpărare şi valoarea de revânzare practicate de firma respectivă în relaţia cu SC Electrica Serv SA – SISE Muntenia Nord.

Fostul senator Cătălin Voicu a fost condamnat definitiv, în aprilie 2013, la şapte ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. 

Alături de acesta, instanţa l-a condamnat la patru ani de închisoare şi pe omul de afaceri Marius Locic. În schimb, fostul judecător Florin Costiniu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu au primit câte patru ani de închisoare cu suspendare.

Ştiri pe aceeaşi temă:

CEDO decide ca statul român să plătească 4.500 de euro despăgubiri fostului senator Cătălin Voicu

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis marţi ca statul român să îl despăgubească pe fostul senator PSD Cătălin Voicu cu 4.500 de euro, pentru condiţiile de detenţie din arest şi încălcarea dreptului la viaţă privată în timpul anchetei, informează Mediafax.

UPDATE Cătălin Voicu a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Marius Locic, condamnat la 4 ani, s-a prezentat singur la Poliţia Capitalei pentru a fi încarcerat

Fostul senator Cătălin Voicu a fost condamnat, luni, la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat de trafic de influenţă. Alături de Voicu, instanţa l-a condamnat la patru ani de închisoare şi pe omul de afaceri Marius Locic. Fostul judecător Florin Costiniu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu au primit condamnări cu suspendare. Decizia este definitivă după un proces care a durat trei ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite