UPDATE Fostul preşedinte al BRD, Bogdan Baltazar, a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Baltazar FOTO Adevărul
Bogdan Baltazar FOTO Adevărul

Bogdan Baltazar, fost preşedinte al băncii BRD, a murit vineri dimineaţă, la vârsta de 73 de ani, au confirmat pentru „Adevărul” reprezentanţii băncii, la rândul lor informaţi de membrii familiei acestuia.

UPDATE10.50  BRD a emis astăzi un comunicat de presă în care anunţă moartea fostului preşedinte al băncii: "BRD – Groupe Societe Generale deplânge cu nemarginită tristeţe trecerea în nefiinţă a celui care a marcat profund istoria recentă a băncii. Preşedintele, cum ne amintim cu deplin respect zilele şi noptile în care ne insufla pasiunea pentru acurateţe şi claritate, va rămâne în filigranul BRD aşa cum a fost: Un mare PROFESIONIST şi OM. Dumnezeu să-i dea odihna pe care şi-a refuzat-o în această lume!

Cele mai sincere condoleanţe familiei Domniei Sale!"


Fostul preşedinte al BRD Bogdan Baltazar (73 de ani) a murit vineri, în jurul orei 4.00, la Spitalul Elias din Capitală. El suferea de cancer în stare avansată. Informaţia a fost confirmată pentru „Adevărul” de reprezentanţii BRD.

De asemenea, reprezentanţii Spitalului de Urgenţă „Elias” au informat că analistul financiar a decedat în jurul orei 4.00, „după o lungă şi grea suferinţă”.

Bogdan Baltazar avea 73 de ani şi era unul dintre cei mai respectaţi economişti români. El a condus BRD în perioada mai 1998 - octombrie 2004, din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, iar în ultimii ani a fost consultant.

În perioada februarie 1997 - mai 1998, Bogdan Baltazar a fost vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al FPS, iar din octombrie 1990 până în iulie 1991 a fost secretar de stat, şef al Departamentului pentru Informaţii Publice şi purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Bogdan Baltazar a mai fost director general al Direcţiilor America de Nord şi de Sud, în cadrul MAE (ianuarie 1990 - octombrie 1990), director al Direcţiei Africa din MAE, coordonator al relaţiilor de colaborare economică şi financiară cu ţările zonei (1978 - 1981), secretar I diplomatic în MAE, coordonator al colectivului pentru agenţii specializate economice ale ONU, participant la negocierile de aderare şi apoi la cele curente cu GATT, FMI şi Banca Mondială (1971 - 1978), analist financiar şi şef de proiecte preinvestiţii în cadrul Diviziei de Resurse Naturale şi Transporturi din cadrul PNUD/ONU New York (1968 - 1971), însărcinat cu probleme PNUD/ONU şi ale Consiliului Economic şi Social ONU, MAE (1964 - 1968), asistent la Catedra de Rezistenţa Materialelor a Politehnicii din Bucureşti (1962).

Baltazar a publicat studii şi articole în ţară şi străinătate (New York, Geneva şi Londra) pe probleme de GATT, BIRD, BERD şi în general de economie mondială şi finanţare a proiectelor industriale, precum şi restructurare/privatizare a sistemului bancar românesc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite