Focşani: Moş Martin, urmărit prin GPS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de Protecţie a Mediului a lansat un proiect pentru studierea urşilor chiar şi în bârloguri. Proiectul are un rol dublu: conservarea populaţiei de urşi şi impunerea unor măsuri care să protejeze oamenii de agresivitatea acestor animale.

„Oamenii nu trebuie să se apropie de bârlogurile urşilor şi, pentru evitarea incidentelor, vor fi marcate traseele care duc spre acestea. Vom pune camere video pentru ca, periodic, să vizualizăm pe laptopuri ce se întâmplă înăuntru", a declarat coordonatorul proiectului, Silviu Chiriac. Urşii care vor avea comportament agresiv vor fi mutaţi departe de zonele locuite de oameni şi li se vor monta emiţătoare pentru a fi urmăriţi prin GPS.

Vor fi montate garduri electrice la stâne pentru protejarea oilor, întrucât anul trecut în Vrancea au fost înregistrate cele mai multe incidente de acest gen din ultimii ani.

„Din cauza îngheţului târziu din primăvară, fagul şi stejarul nu au mai avut fructe, iar urşii au coborât în aşezările umane după hrană", a spus Silviu Chiriac. În pădurile din Vrancea sunt aproximativ 340 de urşi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite