Românul denumit „eroul cu făcăleţ“ din Londra a primit decoraţia reginei britanice pentru curaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul Florin Morariu, numit „eroul cu făcăleţ“ după un atac terorist comis la Londra, va primi vineri distincţia reginei britanice pentru curaj.

Florin Morariu, brutarul salvator din Londra, va fi decorat vineri cu „Queen’s Commendation for Bravery“, o distincţie oferită de regina britanică pentru curaj.

Românul a anunţat pe Facebook acest eveniment şi a plecat deja la Londra.

El va primi distincţia respectivă „pentru că a ajutat alte persoane în timpul unui atac terorist“.

„Queen’s Commendation for Bravery“ a fost creată în 1994 pentru a onora civilii şi militarii care au dat dovadă de curaj în acţiuni care nu au avut loc pe teatrele de război.

Originar din Iaşi, Florin Morariu este primul român care primeşte această distincţie.

În timpul unui atac terorist comis în noaptea de trei spre 4 iunie 2017, tânărul a filmat momentele de groază, l-a lovit cu o ladă de pâine pe unul dintre cei trei atacatori şi a cerut la un moment dat un făcăleţ de la un coleg pentru a se apăra, devenind astfel şi ţinta ironiilor pe reţelele de socializare. Mai mult, alături de colegii săi de la brutăria în care lucra a oferit adăpost pentru zeci de persoane care fugeau din calea atacatorilor. Atacul s-a soldat cu şapte morţi şi 48 de răniţi. Cei trei presupuşi autori au fost împuşcaţi mortal de poliţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite