Femeia misterioasă îl acuză pe diplomatul din Singapore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jeong Ae Ree
Jeong Ae Ree

Investigaţiile accidentului mortal din Singapore, de la 15 decembrie 2009, în care suspect principal este fostul ataşat român Silviu Ionescu, aduc noi elemente. Primii doi martori audiaţi la Singapore au oferit declaraţii ce-l incriminează direct pe fostul diplomat român.

Potrivit publicaţiei „The Strait Times", prima chemată să depună mărturie a fost cântăreaţa coreeană Jeong Ae Ree, în vârstă de 40 de ani, nimeni alta decât „femeia misterioasă" ce fusese zărită în noaptea accidentului în maşina condusă de Ionescu.

În faţa anchetatorilor, femeia a declarat că în noaptea accidentului a mers, alături de Silviu Ionescu, în mai multe locuri, printre care şi Shangri-La Hotel, unde el a consumat vin alb. Ar fi urmat o petrecere unde fostul diplomat a condus-o cu maşina ambasadei, după ce a înlăturat steagul României de pe autoturismul Audi.

În aceeaşi noapte, cei doi au ajuns la un spectacol şi la o altă petrecere, timp în care Ionescu ar fi băut două pahare de tequila şi „câteva pahare dintr-o băutură care părea să fie o combinaţie de băuturi răcoritoare şi alcool". Aceeaşi martoră susţine că s-ar fi revăzut a doua zi cu Ionescu, în apartamentul lui, în jurul orelor 13.00, după ce a văzut pe telefonul mobil că mai fusese apelată de două ori de diplomat, în cursul nopţii, la ora 03.50 (la 40 de minute după comiterea accidentului în urma căruia a murit Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani).

Ionescu ar fi încercat să îi explice femeii că a băut doar băuturi răcoritoare noaptea anterioară, fără alcool. Un alt martor chemat ieri a fost directorul companiei de distribuţie a maşinilor Audi în Singapore. Boo Seng Yak a declarat că maşina nu putea fi furată. "Maşina poate fi pornită numai cu una dintre cele două chei sau cu cea de rezervă, ea fiind echipată cu un sistem de imobilizare", a declarat martorul.

Silviu Ionescu

Silviu Ionescu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite