Emil Boc: "Procedura de validare a alegerilor va fi amânată cu o săptămână"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc susţine că Mircea Geaonă nu ştie să piardă
Emil Boc susţine că Mircea Geaonă nu ştie să piardă

Premierul interimar Emil Boc consideră că validarea rezultatului alegerilor prezidenţiale va fi întârziat cu până la o săptămână ca urmare a contestării la Curtea Constituţională (CCR) de către PSD.

'E vorba de o amânare. (...) Orice contestare amână procedurile de validare a alegerilor. Orice procedură amânată costă bani şi viaţa fiecărui român.(...) Momentul va fi întârziat cu 3-7 zile, depinde de cât de multe contestaţii se fac şi la ce nivel sunt introduse', a spus Boc, la OTV.

El i-a acuzat pe Crin Antonescu şi Mircea Geoană că nu se gândesc la problemele ţării şi-şi satisfac acum 'propriile orgolii'' legate de înfrângere. ''Mircea Geoană şi Crin Antonescu au timp să-şi satisfacă propriile orgolii legate de înfrângere. Trebuie să fii bărbat şi să recunoşti asta este, astea-s rezultatele pe care le avem cu semnăturile proceselor-verbale de la cei care au făcut parte din birourile electorale, haideţi să mergem mai departe'', le-a recomandat premierul demis.

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat, reunit luni, a decis, în unanimitate, să conteste la Curtea Constituţională rezultatul alegerilor prezidenţiale şi să depună la Biroul Electoral Central sesizări despre situaţiile apărute în procesul electoral, a anunţat preşedintele partidului, Mircea Geoană. Geoană spune că dacă se va dovedi că fraudele sunt reale, alegerile pot fi repetate.

Potrivit acestuia, este evident, în acest moment, că alegerile prezidenţiale prezintă semne de 'masivă fraudare'. 'Nu putem rămâne impasibili în faţa celor 5 milioane de români care mi-au acordat încrederea', a argumentat liderul PSD.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite