Doza patru de vaccin împotriva COVID-19, de luni şi în România. Ce ser este obligatoriu la al doilea booster

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Aşa cum se întâmplă deja în Statele Unite ale Americii, şi în România, începând de săptămâna viitoare va putea fi făcută, la cerere, doza patru de vaccin împotriva COVID-19, a anunţat secretarul de stat, Andrei Baciu.

Pot face a patra doză persoanele de peste 18 ani care au fost vaccinate cu trei doze de vaccin împotriva COVID-19 de tip ARN mesager. Această doză suplimentară trebuie să fie făcută cu vaccinul anti-Covid de la compania Pfizer-BioNTech. 

Vaccinarea cu doza a 4-a se poate face la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze.

 „Asta înseamnă că cei care s-au vaccinat cu a treia doză înainte de jumătatea lunii ianuarie pot face şi doza patru, dar doar dacă îşi doresc”, a scris Andrei Baciu pe pagina sa de Facebook. 

Se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani. 

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverinţa de vaccinare, generată din Registrul Electronic Naţional de Vaccinări, sau de certificatul digital.

Persoanele care solicită vaccinarea cu a patra doză se vor adresa direct centrului de vaccinare şi cabinetelor medicilor de familie, cu înregistrarea datelor privind vaccinarea direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinurilor. Nu este nevoie aşadar de programare prin platformă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite