Dosarul penal pentru lipsirea de libertate a unei tinere cu cetăţenie americană, declinat la DIICOT. Urmărirea penală, extinsă pentru trafic de persoane şi viol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cauză au fost efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea percheziţii domiciliare la două imobile din Judeţul Ilfov, fiind ridicate bunuri de interes pentru soluţionarea cauzei Foto: Arhivă
În cauză au fost efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea percheziţii domiciliare la două imobile din Judeţul Ilfov, fiind ridicate bunuri de interes pentru soluţionarea cauzei Foto: Arhivă

Procurorii DIICOT au extins urmărirea penală într-un dosar penal deschis pentru lipsirea de libertate a unei tinere cu cetăţenie americană, care a fost sechesatrată alături de o tânără românâncă într-un imobil din oraşul Voluntari. Noile infracţiuni care vor fi cercetate sunt trafic de persoane şi viol. Mai mulţi martori au fost audiaţi în acest caz.

Potrivit DIICOT, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a dispus, luni, declinarea în favoarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală într-o cauză în care se făceau cercetări pentru lipsire de libertate în mod ilegal. 

La aceeaşi dată, procurorii DIICOT au dispus extinderea urmăririi penale, pentru trafic de persoane şi viol. 

"În cauză au fost efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea percheziţii domiciliare la două imobile din Judeţul Ilfov, fiind ridicate bunuri de interes pentru soluţionarea cauzei", precizează DIICOT. 

Totodată, procurorii DIICOT au audiat, în noaptea de luni spre marţi, mai mulţi martori în vederea lămuririi situaţiei de fapt. 

Cercetările sunt continuate de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală cu sprijinul B.C.C.O. Bucureşti, urmărirea penală desfăşurându-se in rem.

Luni seara, un reprezentant al Biroului de Securitate Diplomatică din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti a sesizat IPJ Ilfov cu privire la faptul că într-un imobil din Voluntari a fost sechestrată o tânără cu cetăţenie americană, în vârstă de 21 de ani, conform Digi 24.

Poliţiştii au descins la imobilul respectiv, unde au găsit tânăra de 21 de ani, dar şi o altă fată româncă. 

Cele două tinere au fost găsite într-o vilă din Voluntari, de poliţiştii şi procurorii care au descins acolo, cu mandate de percheziţie. 

Femeile au susţinut că erau ţinute cu forţa acolo de doi fraţi care au cetăţenie britanică. Tristan şi Andrew Tate au fost audiaţi aproape cinci ore la sediul DIICOT. Ulterior, suspecţii au fost lăsaţi în libertate. 

Percheziţiile au avut loc după ce oamenii legii au fost alertaţi de Biroul de Securitate Diplomatică al Ambasadei SUA la Bucureşti. 

Oficialii americani reclamau faptul că în imobil s-ar afla o tânără americancă de 21 de ani, care ar fi fost lipsită de libertate. După verificări, poliţiştii au descoperit nu una, ci două tinere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite